Schimbați-vă obiceiurile de îngrijire a pielii pentru un ten impecabil!

Doriți să căpătați noi obiceiuri de îngrijire a pielii? Renunțarea la toate obiceiurile proaste este cea mai bună schimbare pe care o puteți face. Facem numeroase greșeli în fiecare zi, în mod inconștient. A ști care sunt aceste greșeli este primul pas către o piele implecabilă. Aflați CE SĂ NU FACEȚI pentru a obține un ten de vis!

Greșeli zilnice de îngrijire a pielii

  1. Vă curățați fața în mod greșit sau insuficient – procedura este deseori prea rapidă, ignorând etapa de masaj, curățați tenul cât mai repede posibil, abia îndepărtând machiajul și, din păcate, fără a clăti apa micelară.
  2. Folosiți produse de curățare deshidratante – nefavorabile pentru tenul gras, sensibil, uscat sau cuperozic. În loc de gelurile care usucă tenul, optați pentru o spumă delicată care oferă, în plus, hidratare, îngrijind și calmând pielea.
  3. Omiteți tonicul facial – este o greșeală majoră deoarece tonicul este unul dintre produsele esențiale de îngrijire a pielii! Acesta echilibrează pH-ul, oferă finețe, elimină impuritățile rămase după îndepărtarea machiajului, face pielea absorbantă și o îngrijește.
  4. Nu folosiți cu regularitate un exfoliant – aceasta duce la acumularea celulelor moarte, sebumului și impurităților la nivelul pielii, creând un mediu ideal pentru apariția punctelor negre și a altor imperfecțiuni.
  5. Nu folosiți o loțiune de protecție solară – radiațiile UV deteriorează pielea tot timpul anului. Acestea ajung la piele chiar și prin ferestre și haine. Pielea facială are nevoie, în special, de protecție solară – mai ales dacă folosiți retinol.
  6. Folosiți aceleași produse de îngrijire a pielii tot timpul anului – fiecare sezon al anului are propriile reguli și de aceea, pielea are nevoie de o îngrijire personalizată care să vizeze anumite nevoi și care să asigure protecție corespunzătoare.
  7. Nu citiți lista INCI a produselor – analizarea listei de ingrediente este, în prezent, una dintre cele mai eficiente tendințe de îngrijire a pielii pe care o puteți urma. Cunoscând ingredientele cremelor sau a altor produse, veți putea alege cele mai bune și cele mai sigure cosmetice alcătuite din substanțe naturale cu beneficii minunate asupra pielii. Citind lista INCI, puteți evita PEG-urile, microplasticul, siliconii și alcoolul.
  8. Nu urmați ordinea corectă de aplicare a produselor – astfel, reduceți calitatea și eficiența produselor cosmetice și, în loc de a îmbunătăți condiția pielii, nu faceți decât să o înrăutățiți.
  9. Nu vă spălați pe mâini înainte de curățarea pielii și de aplicarea produselor – aceasta este o greșeală foarte frecventă. Astfel, transferați bacteriile pe față, ceea ce poate duce la apariția unor infecții grave.
  10. Folosiți același prosop pentru uscarea feței și mâinilor – are un efect similar ca atunci când nu vă spălați pe mâini. Bacteriile se pot dezvolta pe prosop din cauza umezelii. De aceea, prosoapele de hârtie sunt cele mai indicate pentru uscarea tenului.

Lista prezintă cele mai frecvente greșeli de îngrijire a pielii. Asigurați-vă nu le comiteți! Schimbați-vă obiceiurile și veți observa în curând o îmbunătățire semnificativă în aspectul și condiția pielii. Vă doresc o… piele frumoasă!