ABC-ul îngrijirii pielii mature

Pielea matură trebuie îngrijită adecvat și cu considerație. În plus, pielea matură trebuie să fie tratată cu substanțe recunoscute pentru combaterea radicalilor liberi – odată ce începeți să le folosiți, începeți lupta pentru un ten tânăr și frumos. Doriți să vă bucurațu de o pielea tânără pentru mai mult timp? Descoperiți trei ingrediente care merită incluse în ritualul zilnic de înfrumusețare. Iată care este ABC-ul pielii frumoase și tinere.

ALFABETUL PIELII FRUMOASE

A de la antioxidanți, anti-îmbătrânire și vitamina A

Îngrijirea pielii mature depinde de luarea unor măsuri decisive care nu previn doar apariția ridurilor, decolorării și deshidratării pielii, ci și protejează împotriva efectelor adverse cauzate de factorii externi, stresul oxidativ, toxine și poluare. În plus, îngrijirea pielii mature trebuie, de asemenea, să se concentreze pe reducerea ridurilor deja existente. Liniile fine pot fi eliminate cu ajutorul vitaminei A, substanță cunoscută și ca retinol. Asigurați-vă că pielea primește o doză zilnică de vitamina A – retinol 100% pur, nu derivate (retinoide), aplicând înainte de culcare. În ceea ce privește îngrijirea din timpul dimineții, utilizați o loțiune de protecție solare că filtru de protecție ridicat (cel puțin SPF 30). Dar antioxidanți? Încercați să găsiți creme sau seruri faciale pe bază de ceai alb sau ulei de argan. Introducerea acestora în ritualul de înfrumusețare pentru pielea matură va aduce doar beneficii.

Vitamine din grupul B

Conform studiilor, vitaminele din grupul B sunt frecvent neglijate – nu le consumăm suficient. Totuși, s-a dovedit că vitaminele din grupul B reprezintă baza unei îngrijiri eficiente a pielii, inclusiv a pielii mature. De ce sunt atât de importante? De exemplu, în afară de faptul că sunt benefice pentru piele, au o influentă pozitivă și asupra unghiilor și părului. Prin urmare, dacă ați observat că genele par slăbite, dacă unghiile au tendința de a se rupe și tenul nu are un aspect corespunzător (este tern, pielea este lăsată și și-a pierdut suplețea), atunci este un semnal că organismul suferă de un deficit de vitamine din grupul B. Trebuie să începeți să le întroduceți în organsim fie prin consumarea unor alimente adecvate, fie aplicând produse de înfrumusețare. Adevărul este că pielea matură are nevoie de aproape toate vitamine care aparțin grupului B, prin urmare, asigurați-vă că oferiți corpului tiamină, riboflavină, niacină, acid pantotenic, piridoxină, biotină și acid folic. Toți acești acizi previn îmbătrânirea și au un impact pozitiv asupra pielii.

Vitamina C

Fiind cel mai importnat antioxidant, vitamina C este considerată vitamina tinereții. Această vitamina poate îngriji pielea de toate vârstele. În ceea ce privește pielea matură, vitamina C oferă pielii un efect de iluminare – această vitamină tratează toate tipurile de decolorare, prin urmare, toate petele pigmentare care apar la nivelul pielii după trecerea verii vor dispărea – cu condiția să tratați pielea cu vitamina C, desigur. În plus, vitamina C combate radicalii liberi, întârzie procesele de îmbătrânire a pielii și îmbuntățește rezistența pielii. De asemenea, acneea la adulți dispare, deoarece vitamina C lasă pielea mai puternică, intensificând procesele de auto-regenerare. Este importnat să folosiți doar vitamina C de cea mai bună calitate, în caz contrar, această oxidează înainte de a ajunge în straturile profunde ale pielii. Astfel, dacă sunteți în căutarea unui produs de îngrijire a pielii pe bază de vitamina C, verificați INCI, care ar trebui să conțină Acid Ascorbic 3-0-Ethyl, aceasta fiind cea mai bună formă de vitamina C pură, modificată pentru o îngrijire avansată a pielii. 

Un ser facial de zi cu vitamina C și retinol, aplicat înainte de culcare este cel mai bun prieten pentru pielea matură. Adugați creme de protecție solară și mențineți tenul curat (cel mai recomandat este să aplicați uleiuri naturale) și tenul dumneavoastră nu va arată niciodată obosit sau tern – nu vă va dezvălui niciodată vârsta!