Vitamina C inclusă în ser: Regina vitaminelor pentru piele

Vitamina C, cunoscută și ca acid ascorbic, este una dintre cele mai valoroase vitamine necesare organismului nostru nu doar pentru a se menține sănătos, ci și pentru a ne menține aspectul tineresc al pielii. Vitamina C stimulează procesele de regenerare a țesuturilor, cu un efect pozitiv asupra aspectului tenului. De ce alte beneficii vă puteți bucura aplicând această substanță cu proprietăți puternice de hrănire la nivelul pielii?

Efectele vitaminei C asupra pielii

Una dintre cele mai valoroase proprietăți ale vitaminei C este capacitatea sa de a combate eficient radicalii liberi. Cu alte cuvinte, vitamina C este suficient de puternică pentru a combate formlele nocive de oxigen. În plus, vitamina C stimulează sinteza colagenului și cheratinei și îmbunătățește circulația sanguină la nivelul straturilor profunde ale pielii. De asemenea, vitamina C intensifică semnificativ rezistența pielii și consolidează pereții vaselor de sânge. Având capacitatea de a elimina celulele moarte ale pielii, vitamina C are rolul de a întineri pielea, de a îi îmbunătăți condiția și de a-i uniformiza nuanța.

Fapt amuzant!

Moleculele de vitamina C pot atrage electroni nepereche care pot avea un impact negativ la nivelul pielii. Mai târziu, acești electroni sunt neutralizați și, astfel, nu pun în pericol sănătatea pielii. Astfel, vitamina C împiedica stresul oxidativ.

Vitamina C are mai multe avantaje decât cele menționate mai sus. De exemplu, această substanță nutritivă, esențială stimulează sinteza de ceremide și, simultan, protejează pielea împotriva pierderii apei și supleței. În plus, s-a dovedit că vitamina C repară vasele sanguine și îmbunătățește elasticitatea acestora, accelerează regenerarea țesuturilor și previne inflamațiile, infecțiile bacteriene și învinețirea pielii. Mai mult decât atât, vitamina C tratează decolorarea pielii prin blocarea producției de melanină. O altă proprietate care merită sublinată este că această substanță nutritivă esențială are un efect subtil de exfoliere, ceea ce înseamnă că ajută procesele de autoregenerare ale pielii. Ce alte acțiuni are vitamina C? Se pare că ajută în tratarea acneei – este antibacteriană și antivirală. Luând în considerare toate acestea, este evident că vitamina C este o substanță de neînlocuit în îngrijirea pielii de toate vârstele. 

Așa cum am menționat mai sus, vitamina C are efect anti-îmbătrânire, combătând radicalii liberi și împiedicând enzimele nocive ale pielii care provoacă dizolvarea colagenului, elastinei și acidului hialuronic. Pentru a rezuma, beneficiile oferite de vitamina C pot fi descrise astfel:

 • ÎNTINERIRE
 • REGENERARE
 • ILUMINARE
 • PROTECȚIE
 • PIELE IMPECABILĂ

Vitamina C: Cine și când?

Având un spectru foarte larg de aplicare, produsele cosmetice pe bază de vitamina C sunt ideale pentru toate tipurile de piele. Aplicați vitamina C pentru a:

 • îngriji pielea matură care și-a pierdut suplețea și prezintă riduri
 • îmbunătăți aspectul pielii terne, lipsite de strălucire și obosite
 • îmbunătăți condiția pielii care necesită revitalizare subtilă (de ex. după trecerea iernii sau verii)
 • combate acneea (atât acneea la adulți, cât și la adolescenți)
 • atenua decolorarea și pistruile
 • uniformiza tonul pielii
 • trata tenul cuperozic
 • oferi pielii protecție suplimentară

Toate formele de vitamina C

Vitamina C este un antioxidant puternic și ”combativ”, dar prin natura sa este, din păcate, instabil. Aceasta înseamnă că vitamina C se poate dizolva ușor înainte de a avea un impact la nivelul tuturor straturilor pielii. Pentru a rezolva această problemă și pentru a-i extinde durata de viață, vitamina C este plasată într-un purtător special care ajută la menținerea stabilității un timp mai îndelungat. Datorită lipozomilor prețioși, serul sub formă de ulei este recunoscut drept cel mai bun tip de purtător pentru vitamina C. Merită, de asemenea, subliniat aici că serul facial este conceput pentru a îngrji straturile profunde ale pielii, în timp ce cremele faciale se concentrează doar asupra straturilor exterioare ale țesutului, în special pentru a oferi protecție. 

În prezent, vitamina C poate fi transportată la nivelul celor mai profunde straturi ale pielii, datorită transportatorilor: lipozomi, nanozomi și nanodiscuri. Aceasta înseamnă că oxidarea poate fi întârziată chiar și câteva zile, ceea ce este, într-adevăr, o descoperire revoluționară. Aceasta, în schimb, poate intensifica eficacitatea vitaminei C, ceea ce înseamnă că această substanță nutritivă esențială poate fi stocată la nivelul țesuturilor, îmbunătățind nutriția. Prin urmare, cea mai benefică formă de vitamina C este cea încapsulată într-un ser facial de calitate.

Rețineți!

Pentru a beneficia de toate avantajele și pentru a înțelege cât de puternică este acțiunea vitaminei C, aceasta trebuie încorporată în produsul cosmetic potrivit, concentrația sa trebuie să fie suficient de ridicată, iar forma folosită să fie stabilă. Doar atunci vitamina C poate pătrunde în profunzime pentru a acționa eficient.

Cea mai bună formă de vitamina C? Nanoil Vit. C Face Serum se ridică la toate așteptările

Nanoil Vit. C Face Serum

Ce formă de vitamina C să alegeți? Evident, trebuie să fie stabilă, ceea ce înseamnă că nu trebuie să se dizolve înainte de ajunge în piele. Cel mai preferabil, aceasta trebuie încapsulată într-un ser facial de calitate, a cărui molecule transportă vitamina C mai adânc decât ar putea să o facă o cremă facială obișnuită. Un produs de îngrijire a pielii care oferă cea mai stabilă formă de vitamina C este Nanoil Vit. C Face Serum – un ser cu formulă ușoară, perfect de aplicat înainte de machiaj, remarcabil de eficient și potrivit pentru toate tipurile de piele. Conține acid ascorbic 3-0-ethyl, cunoscut pentru furnizarea efectelor exact acolo unde este nevoie – la nivelul straturilor profunde ale pielii. Efectul? Piele de vis: ton uniform, ten strălucitor și odihnit, fără imperfecțiuni, fără decolorare, fără acnee.

Află mai multe

Ser facial de calitate cu vitamina C

Dacă vă hotărâți să folosiți un ser facial cu vitamina C de calitate, vă puteți aștepta să obțineți toate efectele dorite. Vitamina C stabilă acționează ca un expert în îngrijirea pielii și, astfel, ajută la obținerea unui ten cu aspect tineresc, neted, luminos și radiant, fără urme de decolorare, pete post-acneice și pigmentație provocată de soare. Acnee tratată, fără semne de îmbătrânire, sinteză eficientă a colagenului, ten permanent odihnit – aceasta este rezultatul aplicării regulate a vitaminei C. Nu este de mirare că acest ingredient cosmetic de calitate fără egal – ceea ce vitamina C este fără nicio îndoială – este recunoscut ca o subtanță de neînlocuit pe care mulți producători au tendința de a o adăuga în produsele de îngrijire a pielii.