Metode de eliminare a acneei – scăpați de acnee o dată pentru totdeauna!

Acneea nu este doar o problemă specifică adolescenților. Din ce în ce mai multe persoane suferă de așa-numita acnee la adulți. Cauzele acestei afecțiuni de piele sunt schimbările hormonale, dar și stresul, poluarea, medicamentele. Este o pierdere de timp să credem că punctele negre și coșurile vor dispărea de la sine. Aflați totul despre cum puteți elimina acneea. 

Acneea – este necesar să consultați un dermatolog?

În prezent, există moduri demonstrate și eficiente de a calma simptomele acneei și chiar de a elimina acneea o dată pentru totdeauna. Cel mai indicat este să începeți cu o vizită la dermatolog și să cereți sfatul cu privire la schimbările nedorite și la apariția coșurilor. Doctorul vă poate diagnostica tipul de acnee deoarece cunoașterea tipului și originii afecțiuni vă poate oferi cunoștințe privind cauza. De asemena, trebuie să rețineți că vindecarea delicată, dar sistematică a pielii este mai indicată decât curățarea invazivă și iritarea epidermei.

Cele mai bune metode de eliminare a acneei

1. Când cumpărați noi produse cosmetice, verificați întotdeauna lista de ingrediente (INCI)

Vă va permite să evitați iritațiile declanșate de detergenții din geluri, alcoolul din tonicuri, ingredientele care pot astupa porii din creme. Căutați produse cosmetice care conțin extract de Hamamelis, extract de urzică, drojdie, kaolin, amidon, zinc.

2. Acneea – spălați pielea cu multă delicatețe

În ceea ce privește tratarea acneei, utilizarea unui săpun sau gel antibacterian este destul de frecventă. Totuși, rețineți că acneea nu este provocată de bacterii, ci de schimbările hormonale din organsim. De aceea, utilizarea constantă a produselor cosmetice de acest tip poate deshidrata pielea, fără a elimina coșurile, agravând acneea și crescând secreția de sebum.

Utilizați un produs delicat de curățare 1-2 ori pe zi.

Evitați produse pe bază de Lauril sulfat de sodiu sau Laurethe sulfat de sodiu întrucât acestea pot irita pielea. Pe de altă parte, gelul sau spuma (o versiune mai delicată a gelului) pot conține Betaină, Glucozid decilic, Sulfosuccinat de lauret disodic.

3. Acneea – utilizați tonic și produs hidratant

Odată ce pielea este curățată cu gel, va trebui să aplicați un tonic – după spălare, tenul poate suferi de o perturbare a pH-ului sau o secreție excesivă de sebum. Tonicul poate calma glandele sebacee și împrospăta pielea. Rețineți că tonicul nu trebuie să conțină alcool. Dacă aveți tenul uscat, utilizați o cremă hidratantă bună. Cea mai indicată cremă este cea cu formulă ușoară și cu textură de gel, pentru a nu astupa porii.

4. Acneea – exfoliați cu grijă

Pentru a elimina celulele moarte ale pielii care blochează glandele sebacee, alegeți un exfolinat enzimatic delicat (pe bază de enzime din flori sau plante, care dizolvă celule moarte ale pielii) sau produse cosmetice foarte eficiente și utile pe bază de acizi de fructe (acid hidroxi alfa, acid hidroxi beta). Nu uitați să aplicați acizii ca un produs cosmetic de noapte – aceștia pot ilumina și netezi pielea, atenua hiperpigmentația și secreția excesivă de sebum.

5. Acneea – utilizați gel sau cremă topicală

Dacă observați apariția unui coș sau simțiți că este pe cale să apară, trebuie să îl combateți de la rădăcină. Optați pentru un stick, anticearcăn sau gel antibacterian concentrat. Acest tip de cosmetic accelerează procesul de vindecare și inhibă apariția petelor. Aceste produse conțin, de obicei, acid salicilic, ulei de arbore de ceai și substanțe de calmare, de ex. extract de hamamelis, apă termală.

6. Acneea – protejați-vă pielea împotriva soarelui

Bronzul deteriorează pielea, indiferent de vârstă și de tipul pielii. Evident, accelerează procesul de îmbătrânire a pielii și crește riscul schimbărilor canceroase. Este nefavorabil în cazul pielii acneice din cu totul alt motiv. Soarele usucă pielea, care începe, astfel, să se protejeze secretând sebum în exces. Utilizați cosmetice cu formulă ușoară și factor de protecție de cel puțin SPF3 30, mai ales dacă folosiți cosmetice cu acizi de fructe peste noapte. Astfel, minimalizați riscul de apariție a zonelor hiperpigmentate.

7. Acneea – nu spargeți coșurile, ci aplicați tratamente speciale

Este o greșeală să spargeți coșurile care apar la nivelul pielii. O acțiune atât de invazivă din partea dumneavoastră poate duce la iritarea pielii sau la infecții. În plus, răspândiți bacteriile responsabile pentru apariția acneei pe toată fața și creșteți riscul de apariție a mai multor coșuri. În schimb, consulați un cosmetician care va utiliza tratamente faciale cu ultrasunete. Acest tip de tratament nu irită pielea și este imbatabil împotriva coșurilor.

Pielea dumneavoastră va aprecia, de asemenea, tratamentele de calmare pe bază de alge sau măștile pe bază de plante. Acestea sunt renumite pentru calmarea și hidratarea pielii fără a astupa porii. În ceea ce privește hiperpigmentația pielii, cea mai bună alegere este serul cu vitamina C. S-a dovedit că nu doar întinerește pielea, ci și îmbunătățește tonul pielii, vindecă acneea, atenuează petele post-acneice și elimină hiperpigmentația.