Pielea dumneavoastră are nevoie de atenție și îngrijire corespunzătoare. Totuși, în loc de a aplica produse cosmetice cu substanțe nutritive, puteți să le… consumați! Alimentația contează și trebuie să știți ce să consumați pentru a avea o piele impecabilă, fără acnee, fără hiperpigmentație, fără imperfecțiuni.
Suntem ceea ce consumăm. Această afirmație excesiv utilizată este adevărată, în special dacă doriți o piele sănătoasă și frumoasă. De ce? Deoarece alimentația corespunzătoare are un impact imens asupra aspectului. Puteți spune că obiceiurile alimentare sunt chiar mai importante decât rutina de înfrumusețare deoarece ce se întâmplă în interiorul organsimului constituie baza sănătății.
Impactul alimentației asupra aspectului
Ce consumăm are impact asupra modului în care se simțim. Dacă organismul este într-o condiție bună, are un aspect mai bun – părul și unghiile sunt puternice, pielea este hidratată, strălucitoare și netedă.
Merită să reținem că obiceiurile alimentare bune reprezintă baza îngrijirii pielii. Dacă nu asigurați substanțele nutritive potrivite și un nivel corespunzător de hidratare din interior, va fi dificil să regenerați pielea cu produse cosmetice – rutina de înfrumusețare este suplimentară, este un suport extern, nu un înlocuitor al stilului de viață sănătos și al alimentației echilibrate. Un organism slăbit trimite semnale prin piele indiferent de câte măști sau creme aplicați.
Ingredientele necesare pielii
Îngrijirea pielii care începe din interior este eficientă, dar necesită furnizarea unor substanțe nutritive. Ce fel?
- Vitamina A – (sau retinol) are proprietăți puternice de întinerire, stimulează regenerarea celulară, reglează secreția de sebum și susține procesul de exfoliere a epidermei pentru a elimina hiperpigmentația.
- Vitamina C – (sau acid ascorbic) stimulează sinteza colagenului, protejează împotriva razelor soarelui, întărește vasele de sânge, atenuează zonele hiperpigmentate și oferă pielii o strălucire sănătoasă.
- Vitamina E – (sau tocoferolul) este vitamina tinereții datorită acțiunii sale antioxidative și proprietăților eficiente de a combate radicalii liberi pentru ca pielea să-și mențină suplețea, strălucirea și aspectul tânăr pentru mai mult timp.
- Zinc și siliciu – două minerale necesare pielii datorită capacității de a îmbunătăți suplețea, întări vasele de sânge, preveni lăsarea pielii și apariția ridurilor.
- Vitaminele din grupul B – (printre multe altele, acidul pantotenic, biotina și acodul folic) sunt extrem de importante pentru piele deoarece calmează inflamațiile, susțin regenerarea, exfoliază epiderma, hrănesc și întăresc pielea.
- AGE – (Acizi Grași Esențiali) înrăresc bariera naturală hidrolipidică a pielii, datorită căreia pielea își menține nivelul adecvat de hidratare pentru mai mult timp și este protejată corespunzător.
Ce să consumăm pentru a avea o piele impecabilă?
Evident, puteți oferi organsimului toate ingredientele de mai sus sub formă de suplimente alimentare, dar acesta ar trebui să fie o ultimă soluție. Este mai indicat să le căutăm în alimente și să le introducem în meniul zilnic. Este cea mai facilă metodă prin care alimentația va susține regenerarea pielii. Prin urmare, ce să consumăm pentru a avea o piele impecabilă?
- Pește – este o sursă de acizi grași esențiali, care se găsesc într-o cantitate mai mare în specii precum somon, macrou, sardine.
- Nuci și semințe – și acestea conțin acizi grași esențiali, precum și vitamine și minerale, cele mai indicate fiind semințele de floarea soarelui, semințele de dovleac, migdalele, alunele și nucile.
- Uleiuri vegetale – adăugați, de asemenea, în alimentație uleiuri, în special uleiuri presate la rece și nerafinate, de ex. ulei de semințe de strugure sau ulei de măsline.
- Germeni – proprietățile nutritive de necontestat ale germenilor sunt cunoscute de toată lumea, aceștia fiind o sursă de vitaminele B, C, D, E, A și K și de minerale precum magneziu, calciu, fosfor, zinc, iod, fier etc.
- Produse de grâu – nu trebuie să uitați de produsele din grâu precum pâinea de cereale integrale și cerealele, care sunt o sursă importantă de acizi grași si de vitamine din grupul B.
- Fructe citrice – dacă doriți să oferiți pielii vitamina C, consumați fructe citrice și coacăze.
- Legume – baza pentru orice alimentație sănătoasă o reprezintă, desigur, legumele, de ex. morcovi, roșii, ardei roșu, spanac, brocolli (o sursă de betacaroten care sunt transformate în retinol).
- Leguminoase – fasole, năut, mazăre, care conțin o mulțime de vitamine prețioase din grupul B.
- Ceai verde – nu în ultimul rând, ar trebui să vă schimbați obiceiurile privind băuturile și să încercați să consumați ceai verde, acesta fiind bogat în antioxidanți.