Uleiul de argan în îngrijirea pielii: Motivele pentru care este recomandat să-l folosiți

Doar o picătură de ulei de argan vă poate oferi mai multe beneficii decât majoritatea cremelor faciale. Acesta este un produs cosmetic complet natural, potrivit pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru tenul cu tendință acneică și cel sensibil. Oferă protecție solară și protejează pielea împotriva radicalilor liberi. În plus, acest ulei originar din Maroc menține nivelul de hidratare, regenerează și înfrumusețează pielea. Descoperiți toate secretele uleiului de argan în îngrijirea pielii!

Uleiul de argan provine din Maroc, unde speciile endemice de arbori de argania (Argania Spinosa) au crescut de secole. Sâmburii sunt cunoscuți ca o sursă bogată de ulei. Deoarece procesului de extragere a uleiului este de lungă durată și costisitor, această substanță naturală are două denumiri: cel mai scump ulei din lume și lichidul de aur al Marocului.

Cu toate acestea, dacă folosiți uleiul de argan în rutina dumneavoastră de înfrumusețare, chiar și o singură dată, veți aprecia efortul depus în procesul de extracție. Fiecare picătură de ulei auriu conține o serie de nutrienți de care pielea are nevoie pentru a se menține frumoasă și tânără. Cunoașteți toate secretele ascunse în sâmburii de argan?

Proprietățile de înfrumusețare ale uleiului de argan

Descrierea uleiului de argan ca lichid de aur nu se referă doar la preț, ci și la capacitatea incredibilă a uleiului de a îmbunătăți aspectul. S-a demonstrat că uleiul de argan prezintă proprietăți medicinale și de îmbunătățire a pielii incredibile, datorate, în principal, echilibrului ideal de acizi grași: omega-3, omega-6 și omega-9. Din nou, fiecare picătură de ulei de argan oferă o cantitate impresionată de EFA, vitamina E, steroli vegetali, saponine și squalenă. Aceasta este o compoziție unică de nutrienți esențiali pentru piele, care nu se găsesc în niciun alt ulei natural.

Introducerea uleiului de argan în rutina zilnică de înfrumusețare este o idee bună nu doar datorită faptului că această substanță conține toate substanțele nutritive menționate mai sus, ci și pentru că uleiul de argan folosește acești nutrienți pentru a neutraliza radicalii liberi, îmbunătăți procesul de regenerare și proteja pielea. În plus, uleiul de argan este emolient, ceea ce înseamnă că poate preveni deshidratarea, este un antioxidant potent și un produs natural foarte eficient de îngrijire a pielii. 

Uleiul de argan în îngrijirea tenului

Merită să folosim uleiul de argan pentru a ne îmbunătăți condiția tenului? Practica demonstrează că, de cele mai multe ori, uleiul de argan oferă rezultate mai bune decât cosmeticele obișnuite din farmacii. Uleiul de argan nu este doar un produs delicat la nicelul pielii, ci și foarte eficient în a oferi rezultatele dorite – de aceea, multe femei optează pentru uleiul de argan pentru a-și îmbunătăți pielea facială și îl consideră un înlocuitor pentru majoritatea produselor de îngrijire a pielii.

Există multe moduri în care uleiul de argan poate fi aplicat. De exemplu, îl puteți folosi ca:

 • înlocuitor pentru crema facială
 • bază de netezire pentru machiaj
 • ulei de îndepărtare a machiajului
 • component al amestecului OCM
 • ingredient de bază pentru masca facială preparată acasă
 • ingredient de bază pentru exfoliantul facial preparat acasă

Care este cel mai bun ulei de argan?

Ulei de argan Nanoil

Fără îndoială, cele mai bune efecte sunt oferite de uleiul de argan presat la rece, nerafinat, 100% organic, precum Uleiul de Argan Nanoil. Acesta este un produs cosmetic complet natural care poate fi implementat în îngrijirea zilnică a pielii, corpului, părului și unghiilor. Acest produs conține doar ulei de argan pur (INCI: Argania Spinosa Kernel Oil), este non-uleios și este bine tolerat indiferent de tipul pielii. Cum acționează uleiul natural de argan lansat de Nanoil? Care sunt beneficiile sale?

 • Crește nivelul de hidratare a pielii.
 • Protejează împotriva foto-îmbătrânirii.
 • Îmbunătățește rezistența pielii și reduce liniile fine.
 • Hrănește, revitalizează și iluminează pielea.
 • Minimalizează efectele adverse ale expunerii la soare.
 • Lasă pielea perfect curată prin îndepărtarea prafului și impurităților.
 • Regenerează părul și accelerează procesul de creștere a părului.
 • Consolidează genele, sprâncenele și unghiile.
Află mai multe

Uleiul de argan vs. serul facial

Proprietățile și beneficiile uleiului de argan în îngrijirea tenului (și nu numai) sunt, într-adevăr, impresionante. Folosit cu regularitate, uleiul de argan are un impact pozitiv și poate întineri pielea în mod vizibil. Toate acestea ne determină să optăm pentru uleiul de ragan și să-l considerăm un tratament intensiv de îngrijire a pielii. Unele persoane compară efectele sale cu cele ale unui ser: concentrat, pătrunde în straturile profunde ale pielii și îngrijește intensiv.

Putem înlocui serul facial cu uleiul de argan?

Nu există niciun alt ulei natural care să conțină o cantitate atât de mare de substanțe nutritive ascunse în doar o singură picătură, de aceea merită să aplicăm uleiul de argan împreună cu un ser facial – este un mod facil de a oferi tenului o doză dublă de îngrijire eficientă. Cum așa? Serul aplicat la nivelul tenului ajunge în cele mai profude straturi ale pielii și începe să acționeze asupra pielii din interior: intensifică procesele de reînnoire celulară, întinerește și înfrumusețează. Uleiul de argan aplicat la câteva momente de la aplicarea serului facial creează un strat subțire de protecție care previne eliminarea substanțelor nutritive oferite de ser. Astfel, nivelul de hidratare a pielii este menținut ridicat pentru mai mult timp.