Tot ce trebuie să știți despre serul facial

Serul facial este un produs de îngrijire a pielii cu diferite roluri. Optăm pentru acesta atunci când pielea are nevoie să fie expusă la un tratament intensiv și profesional. Ce este un ser facial? Când ar trebui folosit?

Nu demult, serurile faciale se puteau găsi doar în saloanele profesionale de înfrumusețare, când era folosit fie pentru tratamentele intensive de întinerire a pielii, fie în procedurile cosmetice care vizau tratarea unor anumite probleme de piele. Datorită faptului că a devenit ușor accesibil, în prezent, acneea, decolorarea și ridurile pot fi combătute de acasă. În orice caz, înainte de a introduce serul facial în rutina zilnică de înfrumusețare, ar trebui să aflăm câteva aspecte elementare despre acesta.

Ser facial: Produs pentru sarcini speciale

Unele persoane susțin că serul facial nu este altceva decât o formă linchidă de cremă hidratantă. Din păcate, aceste persoane nu pot fi mai departe de adevăr! Ce este un ser facial? Ce îl face diferit de alte produse de îngrijire a pielii?

ȘTIAȚI CĂ?

O picătură de ser facial conține mai multe substanțe nutritive decât o doză obișnuită de cremă facială.

Un ser facial bun este un produs de îngrijire a pielii care conține substanțe active cunoscute pentru furnizarea unor efecte puternice, cu o concentrație mai ridicată și, în general, mai eficiente în lupta pentru o piele frumoasă, cu aspect tânăr. De exemplu, serul natural este alcătuit din extracte de plante, vitamine și uleiuri. Cu alte cuvinte, serul natural este un concentrat plin de subtanțe necesare pielii pentru a efectua procesele de auto-regenerare și reconstrucție; de asemenea, aceste substanțe sunt responsabile cu întârzierea apariției semnelor de îmbătrânire. Un alt aspect important este că fiecare picătură de ser poate pătrunde rapid în piele pentru a ajuta și pentru a acționa acolo unde are cea mai mare nevoie – la nivelul celor mai profunde straturi. Aceste aspecte diferențiază serul de o cremă facială a cărei formulă nu se absoarbe în piele și nu este transferată în profunzimea pielii; în schimb, o cremă facială se concentrează pe îmbunătățirea straturilor superficiale ale pielii.

Ce să alegem: ser sau cremă facială?

Deoarece este mai densă, crema facială pare a avea o formulă mai bogată. Totuși, adevărul este că o doză de cremă facială conține mult mai puține substanțe nutritive decât o picătură mică de ser concentrat. Cu alte cuvine, o cremă facială obișnuită nu este îmbogățită cu ingrediente de îmbuntățire a pielii precum serurile, prin urmare, crema facială este mai potrivită pentru îngrijirea zilnică a pielii. Astfel, nu ar trebui să vă așteptați la tratarea unor probleme mai serioase de piele, nici la obținerea unor efecte rapide, acestea fiind caracteristicile unui ser facial potrivit, folosit conform instrucțiunilor producătorului.

Mențiune!

Nu înlocuiți crema facială cu un ser deoarece efectele oferite sunt diferite. Serul afectează straturile profunde ale pielii, în timp ce crema facială îngrijește suprafața pielii. Dacă doriți să obțineți rezultate satisfăcătoare, tratați-vă pielea cu un ser și odată ce este complet absorbit, continuați cu a cremă facială pentru a preveni deshidratarea.

Cum se folosește serul în îngrijirea pielii?

Atunci când vă hotărâți să vă îmbunătățiți ritualul de frumusețe cu un ser facial, trebuie să știți cum se folosește corect. De asemenea, merită reținut că acest tip de produs cosmetic poate fi introdus în rutina zilnică de îngrijire a pielii în câteva moduri.

 • Ca tratament temporar atunci când pielea este uscată, are un aspect tern și obosit.
 • Ca mod de îmbunătățite a ritualului de înfrumusețare de seară pentru a ajuta pielea să capete un aspect odihnit dimineața.
 • Ca elemenet complementar de îngrijire a pielii în timpul zilei care oferă un efect antioxidativ.
 • Ca tratament preventiv anti-îmbătrânire pentru a întârzia apariția semnelor de îmbătrânire.
 • Ca element constant în îngrijirea pielii mature după 30 de ani.
 • Ca soluție de tratare a problemelor pielii precum acneea sau decolorarea.

Indiferent dacă decideți să folosiți serul facial pentru o perioadă scurtă de timp sau să-l includeți permanent în ritualul de înfrumusețare, trebuie să rețineți modul corect de aplicare. Este un produs comentic cu formulă ușoară și concentrație ridicată, de aceea, nu veți avea nevoie de mai mult de 2-3 picături de ser la o aplicare. Aplicați o doză mică de ser în palme și distribuiți la nivelul tenului tapotând delicat cu vârfurile degentelor. Evident, înainte de a face asta, curățați pielea temeinic. Odată ce tenul absoarbe serul complert, aplicați crema facială preferată.

Ingredientele pe care să le căutați într-un ser facial

Fără îndoială, serul facial este un produs cosmetic a cărui acțiune și efecte sunt determinate de ingredientele sale. Ce ingrediente sunt necesare dacă pielea necesită un tratament preventiv anti-îmbătrânire? Ce substanțe trebuie să aveți în vedere atunci când doriți să obțineți o piele strălucitoare și să combateți decolorarea pielii?

Serul facial anti-îmbătrânire ar trebui să conțină următoarele ingrediente:

 • retinol (vitamina A) ajută la eliminarea celulor moarte ale pielii și are efect de întinerire
 • coenzima Q10 protejează pielea împotriva radicalilor liberi
 • extractul de guarana stimulează microcirculația
 • vitamina E (cunoscută ca vitamina tinereții) este un antioxidant puternic
 • extractul de ginseng prezintă proprietăți puternice de regenerare
 • extractul de caise ccombate radicalii liberi și ajută la menținerea aspectului tânăr

Serul facial împotriva decolorării ar trebui să conțină următoarele ingrediente:

 • vitamina C (acid absorbic) este responsabilă pentru iluminarea pielii
 • vitamina A (retinol) elimină celulele moarte ale pielii
 • uleiul de semințe de zmeură oferă protecție solară
 • oxidul de aluminiu (corundum) oferă pielii netezime și elimină celulele moarte ale pielii

Serul facial pentru hidratare profundă ar trebui să conțină următoarele ingrediente:

 • acidul hialuronic oferă hidratare imediată
 • arginina consolidează stratul natural de protecție a pielii
 • ureea sigilează apa în interiorul pielii

Serul facial de revitalizare ar trebui să conțină următoarele ingrediente:

 • acidul hialuronic este cel mai eficient dintre toate substanțele cunoscute pentru efectele sale de hidratare
 • extractul de frunze de aloe calmează, hrănește și oferă pielii umiditate
 • extractul de ceai alb are un efect antioxidant puternic
 • apa de trandafiri are o aromă plăcută și întinerește pielea
 • vitamina E este un antioxidant cu eficiență demonstrată