Pielea 50+ – îngrijirea pielii, machiaj, tratamente

Crema preferată pe care ați folosit-o timp de mulți ani nu mai face față? Observați brusc că pielea este lăsată, ridată, tonul pielii schimbat și dehidratarea este intensificată? În curând, ridurile devin din ce în ce mai adânci, urmate de zone hiperpigmentate. Trebuie să luați măsuri și să ajustați îngrijirea pielii conform nevoilor pielii și vârstei. Iată care sunt cele mai bune soluții pentru îngrijirea pielii după 50 de ani.

Cât de rapid îmbătrânim depinde de gene, iar gravitația are un rol, însă există factori externi din cauza cărora acțiunile noastre pot, de asemnea, deteriora pielea și accelera reducerea colagenului, elastinei și a acidului hialuronic. Orele petrecute la soare, razele UV, înghețul, țigările, nopțile piedute, stresul, medicamentele, mesele pe grabă, toate acestea lăsa urme. Aflați care sunt nevoile tenului matur, cum se îngrijește și ce machiaj este potrivit pentru acest tip de ten.

Tenul matur după 50 de ani – cum arată?

Odată ce treceți de cincizeci de ani, estrogenul începe să se reducă. Schimbările în structura și aspectul pielii sunt imposibil de evitat. Stratul cornos al pielii devine mai gros și celelalte straturi ale pielii (epiderma și stratul subepidermic) devin mai subțiri. Pielea capătă o culoare diferită, devine ternă, câteodatî gălbuie, apar zonele hiperpigmentate și vasele de sânge dilatate. Din păcate, cu vârsta, pielea primește mai puțini nutrienți deoarece capacitatea de absorbție se reduce. Stratul de protecție al pielii, de asemenea, se subțiază. Pielea devine mai puțin elastică, aspră, uscată, sensibilă, ridată, iar ovalul feței își pierde suplețea.

Cremă de calitate superioară pentru tenul matur

Cremele pentru ten matur sunt elementele esențiale în rutina de înfrumusețare. Totuși, acestea trebuie să hidrateze și, în același timp, să aibă o acțiune anti-îmbătrânire. Concentrați-vă pe ingrediente bine cunoscute, cu eficiență demonstrată în îngrijirea pielii. Aceste componente trebuie să includă:

vitamina A – sau retinol, ”netezește” în mod vizibil ridurile și are rolul de a facilita dezvoltarea celulelor epidermei și de a stimula sinteza colagenului,

vitamina C – este o substanță minunată în îngrijirea pielii indiferent de vârstă; facilitează reînnoirea fibrelor de colagen, îmbunătățește tenul și întărește vasele de sânge; este un antioxidant puternic care protejează pielea împotriva radicalilor liberi. În plus, vitamina C elimină acneea la adulți și uniformizează tonul pielii. Vitamina C este bine absorbită atunci când este aplicată sub forma unui ser cu acțiune delicată – ajunge în profunzimea pielii și este mai eficientă,

vitamina E și coenzima Q10 – o altă substanță cu un impact benefic asupra pielii; conține antioxidanți puternici care susțin regenerarea pielii,

fitoestrogeni (hormoni pe bază de plante) – în cele mai multe cazuri, sunt extrase din soia și acționează la fel ca estrogenul uman, de ex. intensifică regenerarea epidermei și stimulează secreția de colagen, oferind pielii un nivel corespunzător de hidratare.

Tenul matur – întotdeauna filtru UV

Soarele este cel mai mare inamic al tinereții. Accelerează procesul de îmbătrânire a pielii, prin urmare, crema dumneavoastră de zi trebuie să conțină filtru UV. Aplicați-o întotdeauna la nivelul tenului, dar și în zona gâtului și decolteului. Evident, după cincizeci de ani, este absolut esențial să aplicați și o cremă specială de ochi – va atenua ridurile din jurul ochilor, fără a provoca iritații în această zonă delicată de piele.

Soluția perfectă este o cremă cu proprietăți de lifting. Crema de noapte trebuie să fie un produs cu proprietăți puternice de regenerare sau un ser bun cu acțiune mai intensă și mai precisă, de ex, serul cu retinol. Rețineți că filtrul trebuie să prezinte un factor de protecție solară de cel puțin 30.

Tenul matur și acneea

Știați că după vârsta de cincizeci de ani, riscul de apariție a acneei este mai mare? Predispoziția la acnee este ereditară, dar poate aparea și ca rezultat direct al reducerii hormonilor. În plus, vasele de sânge se pot dilata și pot apărea papule dureroase. Acest tip de schimbare la nivelul pielii necesită consultarea unui specialist, însă până atunci, este indicat să evitați exfolianți puternici și invazivi și geluri de curățare cu acțiune deshidratantă.

Machiaj pentru ten matu

Rolul principal al machiajului pentru tenul 50+ este de a camufla toate imperfecținile, ridurile și cutele. Utilizați un anticearcăn, un fond de ten de calitate superioară și o pudră. Începeți prin a camufla cearcănele, apoi camuflați zonele hiperpigmentate și acoperiți vasele de sânge dilatate cu ajutorul unui anticearcăn verde. Fondul de ten trebuie să aibă o formulă ușoară pentru a nu se strânge în cutele pielii. Alegerea perfectă este crema DD.

De asemenea, puteți opta pentru o pudră bronzantă delicată (cea mai bună este pudra care conține particule aurii) sau un fard de obraz de culoarea piersicii. Fardurile de obraz în culori vii sunt rezervate pentru pielea tânără. Alegeți o pudră cu efect HD care reflectă lumina deoarece va face ridurile mai puțin vizibile. O regulă similară se aplică la alegerea nuanței fardului de ochi.

Puteți utiliza orice tip de luciu de buze, de ex. de mărire sau de îngrijire a buzelor sau un balsam de buze de hidratare în culori deshise, maro sau bej.

Medicină estetică pentru eliminarea ridurilor

Îngrijirea profesională este cea mai benefică pentru tenul matur. Este recomandat să vizitați un estetician sau dermatolog în mod regulat. Aceștia vă vor oferi tratamente în funcție de timpul dumneavoastră de piele și vă vor recomanda tratamente pe care le puteți încerca acasă. Exfolianții pe bază de glicol sau retinoid sunt perfecți pentru tenul matur. După o serie de tratamente de exfoliere, puteți lua în considerare tratamentele mai delicate, de ex. mezoterapia (hrănirea pielii cu ultrasunete) sau microdermabraziunea (exfolierea mecanică a epidermei).

Dacă v-ați săturat să vă uitați la riduri, puteți recurge la măsuri mai invazive. Vă puteți injecta botox – blochează impulsurile sistemului nervos la nivelul mușchilor și împiedică mișcările faciale care, de-a lungul anilor, duc la apariția ridurilor. Efectul botoxului durează câteva luni.

Puteți, de asemenea, umple ridurile cu acid hialuronic, este perfect pentru netezirea cutelor faciale, liniilor râsului din jurul buzelor, nasului și de pe obraji. Efectul durează aproximativ șase luni.