Piele uscată? 5 moduri de a hidrata eficient pielea

Sunteți în căutarea unor metode miraculoase de îmbunătățire a condiției pielii uscate? Aveți nevoie de un remediu pentru tenul iritat și deshidratat? Dacă ați răspuns afirmativ la ambele întrebări, sunteți în locul potrivit.

Astăzi, vă vom dezvălui câteva trucuri cu eficiență demonstrată de hidratare a pielii și de menținere a unui nivel adecvat de hidratare la nivelul dermei pentru mult timp. De asemenea, vă vom oferi câteva sfaturi privind îngrijirea eficientă a pielii uscate. Mai jos, veți găsi 5 metode infailibile care vă vor ajuta să refaceți pielea uscată.

5 idei de îmbunătățire eficientă a pielii uscate

1. Renunțați la cosmeticele pe bază de alcool

Primul pas care trebuie făcut pentru a vă bucura de un ten impecabil, sănătos și, cel mai important, bine hidratat este… o revoluție cosmetică. Verificați lista INCI a produselor cosmetice pe care le folosiți zilnic. Evitați folosirea produselor care conțin substanțe precum: Ethanol, Alcool, Alcool Denaturat, Alcool Izopropilic. 

Rețineți că ingredientele incluse în produsele cosmetice au un impact imens asupra calității și aspectului pielii. Prin urmare, dacă există substanțe care afectează pozitiv pielea, există și unele substanțe care au un impact negativ asupra pielii. Din păcate, alcoolul nociv, micro-plasticul și derivații din ulei crud sunt ieftine, motiv pentru care sunt folosite frecvent de producători.

Cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să tratați pielea cu cosmetice care conțin substanțe deshidratante și nocive pe bază de alcool. Nu este greu de ghicit că expunerea pielii uscate la produse fără alcool va aduce numai beneficii. De fapt, ar trebui să evitați produsele cosmetice cu aromă puternică și cele antibacteriane.

Prin urmare, data viitoare când mergeți la cumpărături, încercați să găsiți produse de frumusețe pe bază de acid lactic și acid hialuronic. Desigur, toate produsele naturale concepute special pentru pielea uscată vor fi potrivite. Nu în ultimul rând, două dintre cele mai universale substanțe care se potrivesc tuturor tipurilor de piele – în afara acidului hialuronic, sunt vitamina C și aloe.

2. Nu utilizați săpun alcalin

Majoritatea săpunurilor lasă pielea strânsă, aspră și neplăcută la atingere. De ce? Deoarece în afară de curățarea pielii, acestea o și deshidratează foarte mult, îndepărtând nu doar bacteriile, ci și stratul lipidic de protecție. În plus, săpunul alcalin nu este bine tolerat de piele, care este acidică. Cu alte cuvinte, acestea două nu se potrivesc.

În plus, încercați să vă spălați pe față, mâini și pe întregul corp cu dermato-cosmetice delicate care curăță, îngrijesc și protejează pielea fără a perturba stratul hidrolipidic al pielii. Rețineți că nimic nu deshidratează mai mult ca săpunul alcalin.

3. Mențineți pH-ul pielii și aplicați toner facial

Referitor la pH-ul pielii, trebuie să reținem că doar tonerul facial are capacitatea de a-l echilibra corect. Pielea uscată trebuie tratată cu toner facial zilnic. În afară de proprietățile de tonifiere, astfel de produse pot calma pielea și vindeca microdeteriorarea și iritațiile.

Din păcate, tonerul facial încă este un produs de înfrumusețare subapreciat, totuși, în mod paradoxal, este cel mai important instrument de îmbunătățire a pielii. Este recomandat să aveți întotdeauna o sticlă de toner eficient în baie. În afară de tonerele faciale, distilatele pe bază de plante, de asemenea, au un impact positiv asupra pielii uscate. Este vorba de apă pe bază de plante, constituite doar din substanțe naturale. În cazul pielii deshidratate, optați pentru apă de trandafir de Damasc sau apă de portocală amară.

4. Îndepărtați celulele moarte ale pielii în mod regulat

Cu cât pielea este mai deshidratată, cu atât are mai multe celule moarte la nivelul suprafaței. Nu le permiteți să rămână la nivelul pielii! Astfel, o idee bună este ca o dată pe săptămână sau cel puțin de două ori pe lună să vă expuneți tenul la un tratament exfoliant. Alegeți peeling-uri faciale enzimatice naturale și delicate. Acest produs are o textură cremoasă, fără agenți abrazivi, ceea ce înseamnă că nu trebuie să masați epiderma cu particule care ar putea provoca iritații.

Un alt avantaj demn de menționat este că peeling-urile enzimatice delicate sunt deseori îmbogățite cu substanțe nutritive. Astfel, aceste produse de frumusețe revitalizează și îngrijesc pielea într-un singur pas. În ceea ce privește îndepărtarea celulelor moarte ale pielii de pe corp, cel mai indicat este să folosiți o perie uscată înainte de baie/duș decât să folosiți un exfoliant de corp care poate fi mai degrabă invaziv pentru pielea uscată.

5. Hidratați pielea și folosiți produse de calmare și de reparare a pielii

Alegeți produse de frumusețe care conțin substanțe eficiente de hidratare precum: aloe, glicerină, vaselină, uleiuri naturale (de ex. uleiul de floarea soarelui, uleiul de avocado, uleiul de migdale dulci) și lecitină. În plus, asigurați-vă că pielea este protejată împotriva razelor UV. Și, nu în ultimul rând, indiferent dacă aveți sau nu pielea deshidratată, trebuie să consumați multă apă minerală (cel puțin un litru și jumătate) zilnic. Aceasta va îmbunătăți hidratarea corpului mai bine decât orice produs de frumusețe.