Cele mai bune 3 metode pentru zonele de piele uscată – exfoliantul, serul și uleiul

Zonele de piele uscată sunt un adevărat coșmar pentru multe femei care adoră să poarte machiaj zilnic. Fondul de ten crește vizibilitatea oricăror imperfecțiuni și zone minore de piele uscată. Putem face ceva în această privință? Descoperiți cele mai bune 3 metode pentru zonele de piele uscată.

În primul rând, aceasta este o problemă estetică. În orice caz, este mai mult decât atât deoarece pielea uscată este un semnal din partea organismului că îi lipsește ceva: hidratare, nutriție, întărire. Ar trebui să analizăm problema cu mai multă atenție.

Zone de piele uscată la nivelul feței. De ce apar?

În unele cazuri, acestea sunt un simptom al unei boli, de ex. eczemă, psoriazis și AD. Totuși, nu trebuie să vă panicați deoarece, în cele mai multe cazuri, cauza este simplă – deshidratarea. Atunci când nu oferiți organismului o hidratare corespunzătoare, iar alimentația este săracă în acizi grași nesaturați, pot apărea zone de piele uscată. Din toate zonele corpului, acestea apar la nivelul feței deoarece pielea este cea mai subțire și își pierde hidratarea cel mai rapid.

Cauzele apariției zonelor de piele uscată pot fi variate. Trebuie să rețineți că cele mai frecvente cauze sunt:

  • deshidratarea,
  • lipsa hidratării în rutina de înfrumusețare,
  • lucrul în camere cu aer condiționat,
  • aplicarea cosmeticelor care provoacă deshidratare,
  • lipsa de protecție împotriva factorilor atmosferici.

Cum să eliminăm zonele de piele uscată de la nivelul feței?

Baza, desigur, este asigurarea unui nivel adecvat de hidratare la nivelul pileii din interior și a unei cantități suficiente de substanțe nutritive în alimentație. Ceea ce consumăm are un impact semnificativ asupra aspectului pielii. Cel mai bun mod de a elimina zonele de piele uscată este consumul a 8 pahare de apă pe zi și introducerea produselor bogate în acizi grași omega în alimentație. Aceste produse pot fi sub formă de uleiuri naturale, avocado, pește gras, nuci și semințe. Evident, nu puteți uita că alimentația trebuie să fie echilibrată pentru a obține beneficii la nivelul pielii, părului și unghiilor.

Un alt aspect important este că o rutină adecvată de înfrumusețare se concentrează pe hidratare și protecție. Aceasta merge mână în mână cu alimentația sănătoasă, dar nu ca un înlocuitor al său deoarece acțiunea simultană din interor și exterior este cea mai bună abordare. Ce vă va ajuta să combateți zonele de piele uscată?

Cele mai bune trei metode pentru zonele de piele uscată

În ceea ce privește rutina de înfrumusețare, veți avea nevoie de o abordare versatilă, prin urmare, cea mai bună metodă este de a exfolia celulele moarte ale pielii, hidrata profund și proteja pielea împotriva factorilor nocivi.

Dacă vă confruntați cu zone de piele uscată, încercați aceste trei produse.

  1. Exfoliantul – poate fi mecanic (cu particule mici de exfoliere) sau enzimatic (pe bază de acid), dar cel mai important este să îl folosiți regulat, de ex. la 2-3 zile. Vă va ajută să eliminați zonele de piele uscată, să neteziți pielea și să stimulați procesul de regenerare.
  2. Serul – cel mai bun ser este cel cu acid hialuronic pentru un efect intens de hidratare, pentru ca pielea să fie hidratată din interior. Un produs concentrat ca acesta trebuie aplicat cel puțin o dată pe zi, de ex. după curățarea de seară a tenului.
  3. Uleiul – al treilea pas în rutina de înfrumusețare a pielii cu tendință de deshidratare ar trebui să fie aplicarea unui ulei natural (argan, macadamia, jojoba). Atunci când este aplicat după absorbția completă a serului, acesta va creea un strat ocluziv care va preveni dehidratarea pielii.