Cum se revitalizează tenul obosit? Aflați 5 sfaturi utile

Tern, mat și lipsit de vitalitate – acestea sunt adjectivele pe care femeile au tendința de a de folosi cel mai frecvent pentru a-și descrie tenul. Toxinele, orele lungi petrecute în fața ecranului și stresul sunt de vină pentru deteriorarea pielii.

Atunci când este expusă la acești factori negativi, pielea nu devine doar periculos de slăbită, ci își pierde și abilitatea de a se regenera. Astfel, este evident că ar trebui să aflăm câteva trucuri de revitalizare a pielii. Iată cum puteți revitaliza pielea obosită.

Cauzele tenului tern

A cunoaște ce ne deteriorează pielea este esențial. În acest mod, putem elimina în mod conștient anumiți factori negativi din mediul nostru și, astfel, ne putem îmbunătăți condiția pielii. Dacă este posibil, încercați să evitați:

 • alimentația neechilibrată – pielea are nevoie de vitamine care trebuie oferite organismului prin alimente, nu doar prin produse de frumusețe. Vitaminele esențiale pentru piele sunt vitaminele A, B5, C și E. În plus, zincul are proprietăți pentru tratarea a numeroaase probleme de piele.
 • fumatul țigărilor – pielea se deteriorează rapid atunci când este expusă la influența toxinelor provenite din fumul de țigară – devine ternă și predispusă la deteriorare.
 • poluarea urbană – locul unde locuiți are, de asemenea, impact asupra condiției pielii. Aerul poluat de fabrici și gazele de eșapament, tipice orașelor mari, afectează, de asemenea, pielea.
 • stresul cronic – fără îndoială, acesta este unul dintre factorii principali care influențează negativ tot corpul, inclusiv pielea.
 • lipsa activității fizice/timp insuficient petrecut în aer liber – în timpul exercițiilor fizice, și pielea lucrează. Fluxul de sânge crește, ceea ce duce la eliminarea toxinelor din organism. De fapt, atunci când organismul este stimulat, poate elimina toate substanțele nocive mult mai rapid.
 • unele medicamente și boli – în majoritatea cazurilor, nu putem schimba asta, însă rețineți că există numeroase medicamente – inclusiv medicamente OTC – care pot contribui la aspectul slăbit și tern al pielii.

PLAN DE REGENERARE ÎN 5 PAȘI PENTRU TENUL TERN ȘI OBOSIT

1. Consumați alimente sănătoase și multă apă proaspătă

Tenul tern și obosit este deseori consecința unei deficiențe de vitamine. Gândiți-vă un pic la produsele pe care ar trebui să le includeți în alimentație. Dacă există anumite produse alimentare care nu vă plac, puteți folosi întotdeauna suplimente alimentare care conțin toate elementele esențiale pentru sănătatea pileii. Încercați să oferiți corpului vitamine din grupul B, A, E, C și acizi grași nesaturați valoroși.

Desigur, apa minerală proaspătă are un impact semnificativ asupra pielii. Nu neglijați puterea hidratării naturale. Prin urmare, încercați să consumați cel puțin 1.5 litri de apă pe zi. Astfel veți stimula rata metobolică la nivelul țesuturilor pielii.

2. Faceți mișcare și găsiți timp pentru a vă relaxa

Pomeți rumeni, piele oxigenată și toxine eliminate din organsim – acestea sunt toate beneficiile de care vă puteți bucura atunci când începeți să exersați cu regularitate. Exercițiile fizice nu trebuie să fie intense precum crossfit sau cardio, o plimbare seara este suficientă. O scurtă vacanță este, de asemenea, o idee bună care va ajuta la îmbunătățirea pielii.

Merită, de asemenea, reținut că activitatea fizică nu trebuie să ne ia mult timp. Chiar și o sesiune scurtă de exerciții fizice într-o cameră bine aeristă va ajuta la creșterea fluxului sanguin și la oxigenarea pielii.

3. Masați pielea

O altă idee minunată care ajută la creșterea fluxului sanguin, la întărirea și hrănirea pielii și la accelerarea proceselor de auto-regenerare ale pielii este masajul, care poate fi efectuat nu doar la nivelul corpului, ci și la nivelul feței și scalpului. Se recomandă masarea tenului cu o rolă de jad, aparat de masaj gua sha sau orice alt instrument special creat în acest scop. Desigur, dacă nu dispuneți de niciunul dintre aceste aparate acasă, vă puteți folosi mâinile – sunt la fel de potrivite pentru a efectua un masaj facial, zilnic. Alegeți cel mai bun moment al zilei, distribuiți un ser facial bun sau un ulei natural de înfrumusețare la nivelul pielii și începeți să masați fața prin mișcări ușoare și delicate. Dacă nu știți cum să efectuați masaj la nivelul pielii obosite, puteți găsi tutoriale video online.

4. Urmați regulile de bază în îngrijirea pielii

Obiceiurile proaste în îngrijirea pielii contribuie, de asemena, la aspectul tern și obosit al pielii. Doriți să le schimbați? Urmați regulile de îngrijire a pielii de mai jos:

– Nu vă spălați pe față cu săpun alcalin și deshidratant.

– Renunțați la folosirea produselor deshidratante, chiar dacă aveți un ten predispus la acnee.

 • Evitați expunerea la soare și solarele.
 • Aplicați loțiuni de protecție solară, chiar și iarna.
 • Protejați-vă pielea împotriva înghețului și vântului.
 • Evitați toxinele și încăperile neaerisite.
 • Îndepărtați machiajul doar cu produse speciale pentru acest scop.
 • Tratați-vă întotdeauna tenul cu un toner facial după îndepărtarea machiajului.
 • Eliminați celulele moarte ale pielii cu ajutorul unor produse delicate de exfoliere (de ex. cu acizi AHA).

5. Oferiți nutriție pielii și optați pentru cosmetice cu eficiență demonstrată

Serurile și cremele pe care le folosiți trebuie să se potrivească tipului dumneavoastră de ten. Cu alte cuvinte, trebuie să vă asigurați că produsele de frumusețe sunt concepute pentru tenul deteriorat și obosit. Ce produse de frumusețe și ce ingrediente trebuie să căutați? De exemplu, vitamina C pare a fi una dintre cele mai bune substanțe care vă vor ajuta să vă îmbunătăți aspectul tenului într-o clipă. Vitamina C este cunoscută pentru proprietățile sale de iluminare și regenerare a pielii. De asemenea, această substanță nutritivă esențială poate uniformiza tonul pielii și îi poate conferi un aspect mai puțin obosit.

În plus, căutați produse de îngrijire a pielii care apără tenul împotriva radicalilor liberi – responsabili cu accelerarea procesului de îmbătrânire. Această regulă se aplică nu numai cremelor faciale, dar și loțiunilor micelare, spumelor de curățare și tonerelor.

Odată ce începeți tratamentul pe bază de vitamina C, îl puteți îmbogăți cu zinc. Desigur, puteți recurge și la suplimente alimentare, dacă nu preferați să consumați legume și fructe proaspete zilnic. De fapt, zincul este o altă substabță care vă poate ajuta să combateți radicalii liberi. În cele din urmă, nu ezitați să vă tratați pielea cu măști hrănitoare, care pot oferi tenului un aspect plin de strălucire și tinerețe.