Cum se folosesc serurile faciale? 5 reguli simple de urmat

Fără îndoială, toată lumea a aflat despre efectele incredibile ale serurilor faciale. Pe de altă parte, puține persoane acordă atenție modului de aplicare pentru a obține 100% din potențialul și puterea oferită de acestea. Descoperiți cinci reguli simple de urmat.

Convinsă de sora/prietena/cosmeticiana dumneavoastră, ați cumpărat un ser facial, sperând că veți obține rezultate mai rapide și mai bune decât cu produsul dumneavoastră hidratant. Din păcate, au trecut câteva săptămâni de când ați început să îl folosiți și nu observați nicio îmbunătățire. Alegerea produsului nu trebuie să fie problema. Poate ați folosit serul greșit. Cum se aplică corect? Descoperiți cinci reguli simple de utilizare a serurilor faciale.

Cum se folosește un ser facial?

1. Nu aplicați niciodată serul în locul cremei. Aplicați-le întotdeauna împreună.

Multe femei cred în mod greșit că serul este un înlocuitor ale cremei, renunțând astfel la produsul hidratant și aplicând doar serul. Este o greșeală deoarece serurile și cremele au proprietăți și efecte diferite – serul acționează în profunzime, iar cremele acționează la suprafața pielii. În loc de a înlocui un produs cu celălalt, aplicați mai întâi serul și apoi crema. Astfel, ingredientele serului vor acționa la nivelul celor mai profunde straturi ale pielii, reparând și reconstruind, în timp ce crema va învălui pielea într-un strat ușor, de protecție care sigilează umiditatea în interior.

2. Aplicați întotdeauna serul facial pe tenul curat.

Ingredientele unui ser sunt mici și pătrund fără efort în structurile profunde ale pielii, dar haideți să facilităm și mai mult lucrurile. Tot ce trebuie să faceți este să vă demachiați, să îndepărtați praful și impuritățile pentru ca serul să poată face minuni. Regula spune că trebuie să îndepărtați machiajul până când discheta de bumbac rămâne curată. Apoi, spălați-vă pe față, de ex. folosind un gel de curățare pentru a obține o piele impecabil de curată. După uscarea pielii, aplicați serul facial.

3. Nu folosiți niciodată produse pe bază de ulei înainte de aplicarea serului.

Câteodată se întâmplă ca serul să nu ofere rezultatele dorite chiar dacă spălați bine tenul înainte de aplicare. Care este motivul? Produsul de curățare a tenului poate fi de vină. Dacă este pe bază de uleiuri, creează un strat oclusiv care previne pătrunderea serului la nivelul pielii. Înainte de aplicarea serului, nu folosiți demachiante pe bază de ulei.

4. Utilizați serul facial zilnic, nu doar din când în când.

O altă regulă este de a folosi serul cu regularitate. Nu îl considerați doar un tratament temporar – pielea dumneavoastră are nevoie de îngrijire intensă și o doză concentrată de substanțe nutritive tot timpul. De aceea, cel mai bun și cel mai de durată efect poate fi obținut prin aplicarea regulată, zilnică – o dată pe zi, sau dimineața și seara.

5. Tapotați ușor serul la nivelul tenului.

Modul de distribuire a serului la nivelul tenului contează la fel de mult. Nu întindeți pielea excesiv – în definitiv, doriți ca pielea să devină mai fermă și mai revitalizată, nu invers. Tapotarea produsului este cea mai bună metodă de aplicare. Această tehnică mărește fluxul sanguin și face pielea să absoarbă serul mai rapid, energizând, de asemenea, pielea.