Spa facial acasă – moduri inteligente de relaxare & înfrumusețare!

Nu simțiți câteodată nevoia să vă relaxați în apă caldă și să vă odihniți după o zi lungă? Chiar dacă nu aveți mereu timp pentru o baie îndelungată, vă puteți relaxa cel puțin parțial cu un spa facial acasă. Cum se pregătește un spa economic?

Tenul nostru are cel mai mult de suferit din cauza stresului constant, oboselii și stilului de viață alert. Fiecare noapte nedormită și fiecare grijă sunt vizibile pe față – riduri, cearcăne, ochi umflați, piele ternă și lipsită de viață. Este timpul să luați măsuri!

SPA facial. Ce este?

În timp ce tratamentul spa ne face să ne gândim la băi calde cu bule, există o opțiune diferită care nu necesită atât de mult timp, dar care oferă efecte la fel de minunate – SPA-ul facial. Ce implică? Simplu spus, este o serie de tratamente faciale de relaxare care vă vor face să vă simțiți mai bine și vor elimina tensiunea, revitalizând și conferind o strălucire sănătoasă pielii.

Puteți prepara un spa facial chiar acasă – nu este scump, nu vă ia mult timp și nici nu este dificil. Puteți utiliza tratamentul oricând vă simțiți obosite și aveți nevoie de o formă rapidă de relaxare sau când observați că tenul dumneavoastră este lipsit de vitalitate și strălucire și are nevoie de cele mai bune substanțe nutritive pentru a căpăta un aspect mai luminos și mai tineresc.

Spa facial acasă pas cu pas

De ce veți avea nevoie pentru a vă trata tenul cu un spa adevărat? Mai presus de orice, aveți nevoie de timp. În ceea ce privește produsele, probabil că aveți deja majoritatea produselor necesare acasă. Gata? Să începem spa-ul facial!

Pasul 1 Îndepărtarea machiajului și curățarea tenului

În primul rând, trebuie să îndepărtați machiajul și toate impuritățile care s-au depus la nivelul tenului (sebum, praf, poluare). Încercați Metoda de Curățare cu Ulei – aveți nevoie de un amestec de ulei de ricin și o bază de ulei – de ex. ulei de argan sau ulei de jojoba. Uleiurile elimină eficient chiar și cele mai rezistente particule de praf, fără a lăsa tenul uscat sau strâns. Apoi, uscați tenul și îndepărtați reziduurile de ulei.

Pasul 2 Baie facială de aburi

Este timpul să acționăm din interior. Baia de aburi este ideală pentru asta. Turnați apă fierbinte într-un vas, adăugați câteva picături de ulei esențial (de ex. ulei de rozmarin), puneți un prosop pe cap și stați deasupra vasului. Este modul perfect de a deschide porii pielii și de curăța în profunzime pielea. Baia de aburi vă ajută să eliminați punctele negre inestetice, să conferiți finețe pielii și să o pregătiți pentru următorii pași.

Pasul 3 Mască facială

Următorul pas vă va permite să vă simțiți ca într-un adevărat centru spa – masca facială și compresa de castraveți. Toate femeile cunosc acest duo și visează să se relaxeze în acest mod. Este mai ușor decât credeți! Utilizați o mască cu proprietăți puternice de hrănire, hidratare și revitalizare (de ex. mască preparată acasă pe bază de avocado, miere și iaurt sau orice altă rețetă DIY). După aplicarea la nivelul tenului, întindeți-vă în pat, puneți felii de castraveți cu proprietăți de hidratare și iluminare a tenului pe pleoape, și… sunteți gata pentru somnul de frumusețe!

Pasul 4 Masaj cu ulei

După îndepărtarea măștii, trebuie să vă protejați pielea împotriva deshidratării și pierderii ingredientelor esențiale. Cum? Ideal, utilizați uleiuri naturale de înfrumusețare, precum uleiul de migdale, uleiul de argan sau uleiul de jojoba. Masarea unei picături de ulei în piele timp de câteva minute este un mod perfect de a face pielea mai netedă, de a o hrăni și proteja împotriva factorilor nocivi. Acest masaj facial delicat face minuni – este cel mai bun mod de finalizare a spa-ul facial.