Ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire a pielii. Afați cum se procedează corect!

Pot aplica un ulei natural dacă folosesc zilnic cremă facială? Când trebuie aplicat serul? Este tonicul facial important? Dar exfolinatul – trebuie folosit înainte sau după ce mă spăl de față? Aveți încredere în noi, ordinea de aplicare a produselor de îngrijire a pielii contează. Pielea dumneavoastră vă va mulțumi dacă învățați cum să procedați corect.

S-au spus multe despre cele mai bune produse de îngrijire a pielii și despre ingredientele incluse în aceastea. Într-adevăr, toate acestea sunt adevărate. Totuși, există un alt aspect cu o influență imensă asupra pielii, și anume ordinea aplicării produselor de îngrijire a pielii. În definitiv, chiar și cel mai bun ser facial poate părea că nu este 100% eficient dacă nu știm cum și când să-l aplicăm.

De ce trebuie să țineți cont de ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire a pielii?

Probabil că vă întrebați dacă aplicarea cremei mai întâi, urmată de ser chiar contează. Se pare că ordinea de aplicare a produselor de îngrijire a pielii chiar contează. Nu vă puteți aștepta ca un anumit cosmetic să acționeze așa cum ar trebui, conform promisiunilor producătorului dacă îl aplicați într-un moment nepotrivit. În majoritatea cazurilor, noi suntem de vină pentru eficacitatea redusă a unui produs de înfrumusețare – îl aplicăm în mod greșit. Trebuie să reținem că atunci când sunt aplicate în ordinea corectă, produsele de îngrijire a pielii ajung în straturile profunde ale pielii, fără a lăsa reziduuri uleioase la suprafața pielii. În plus, atunci când sunt aplicate în mod corespunzător, pielea beneficiază de o doză concentrată de substanțe nutritive, care pătrund în toate straturile pielii.

Ordinea corectă de aplicare a produselor cosmetice

Înainte de a o lua razma cu privire la această nebunie a ritualului de înfrumusețare și de a începe să aplicați toate produsele de-o dată fără să stați pe gânduri, așteptați un moment și verificați care este ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire a pielii. Planificarea unui ritual simplu de îmbunătățire a pielii nu durează mult, dar vă oferă rezultate mult mai bune decât aplicarea cosmeticelor fără a lua în considerare ordinea corectă.

1. Uleiul natural pentru îndepărtarea machiajului

Punctul de începere este curățarea pielii și îndepărtarea machiajului cu un produs cu formulă uleioasă. Puteți opta pentru un ulei obișnuit de înfrumusețare (fie un ulei natural, fie un amestec de uleiuri), ulei de bebeluș sau un lapte demachiant cu formulă bogată. Un astfel de tratament eliberează tenul chiar și de cele mai persistente impurități, colectând excesul de subum și dizolvând praful și produsele de machiaj.

2. Loțiunea micelară

Acum este momentul pentru al doilea pas de curățare a tenului, însă de această dată, folosiți un produs delicat pe bază de micele – molecule care atrag murdăria. Umeziți o dischetă demachiantă în loțiune micelară și ștergeți tot ce formula uleioasă nu a reușit să îndepărteze.

3. Tonicul facial

Odată ce ați curățat tenul, trebuie să-l tonifiați. Această sarcină este corect îndeplinită cu ajutorul fie a unui tonic, fie a unui distilat pe bază de plante. Aplicate la nivelul pielii, ambele produse calmează iritațiile și echilibrează pH-ul pielii.

4. Serul facial

Primul produs de îngrijire a pielii care trebuie aplicat la nivelul pielii perfect curate este serul facial. Are cel mai puternic efect și pătrunde în straturile cele mai profunde ale pileii, prin urmare, trebuie aplicat primul. În caz contrar, alte produse de îngrijire a pileii pot împiedica eficacitatea serului.

5. Crema facială

După ce pielea absoarbe complet serul facial, puteți aplica o cremă facială. Aceasta trebuie utilizată, în principal, pentru a preveni deshidratarea și pentru a sigila substanțele hrănitoare furnizate de ser la nivelul straturilor profunde ale pielii. Crema facială creează un strat ocluziv la nivelul pielii și îngrijește eficient stratul exterior, și anume epiderma.

6. Crema de ochi

Odată cu crema facială, este necesar să aplicați și o cremă de ochi, dedicată pielii delicate a ochilor. Acest produs este responsabil cu prevenirea lăsării pielii și apariției cearcănelor, îmbunătățind rezistența și lăsând pielea luminoasă.

Când este momentul perfect de aplicare a măștilor faciale, fiolelor și loțiunilor de protecție solară?

Ordinea de aplicare a produselor de îngrijire a pielii se poate modifica atunci când doriți să introduceți mai multe cosmetice, de exemplu măști, fiole, uleiuri și loțiuni de protecție solară. Când trebuie să le aplicați pentru a obține cele mai bune rezultate?

O dată pe săptămână, puteți opta pentru o mască facială sau fiolă – aplicați-le în locul serului, înainte de aplicarea cremei faciale. Ambele produse au rolul de a oferi substanțe nutritive la nivelul celor mai profunde straturi ale pielii, ceea ce duce la o îmbunătățire semnificativă a pielii. În ceea ce privește uleiurile naturale, le puteți aplica imediat după curățarea tenului sau în locul cremei faciale – totuși, trebuie să le aplicați sistematic. Găsiți un ulei care nu oferă doar un efect antibacterian, ci îndeplinește toate nevoie pielii. Astfel, puteți avea certitudinea că în curând, tenul va deveni mai luminos și mai bine protejat împotriva deshidratării. Câteodată, este nevoie să aplicați și un produs de protecție solară, pe care îl puteți aplica fie în loc de crema facială, fie imediat după aplicarea acesteia. Acest tip de protecție este importantă mai ales dacă doriți să folosiți un ser facial pe bază de retinol, dimineața, fără a vă expune pielea la pericolul provocat de lumina soarelui.