Linii faciale: ce provoacă apariția ridurilor & cum să le eliminăm?

Mai devreme sau mai târziu, toate femeile ajung într-un punct al vieții când observă primele riduri nedorite, neinvitate care distrug imaginea perfectă a pielii tinere. Aceste linii sunt dovada că nu puteți opri ceasul. Aflați ce provoacă apariția ridurilor și dacă este posibil să le eliminați. Dacă este, cum să procedați pentru a obține cele mai bune rezultate?

Ridurile. Apar în următoarea ordine: în zona ochilor, pe frunte, în jurul buzelor și nasului. Liniile faciale apar mai rapid dacă fumați. Unele dintre acestea – cunoscute ca linii ale râsului – adaugă farmec și sunt o dovadă frumoasă că zâmbiți des. Din păcate, majoritatea ne fac să realizăm că îmbătrânim și că pielea noastră își pierde vitalitatea și netezimea.

Cauzele ridurilor faciale

Ce provoacă apariția ridurilor? Majoritatea dintre voi veți spune că este un semn al trecerii timpului, dar câteva veți ști motivul exact al apariției cutelor și liniile la nivelul pielii. Acestea apar din cauza pierderii colagenului și elastinei – proteine care mențin pielea netedă și plină de vitalitate. Cu vârsta, pielea, de asemenea, pierde resursele de acid hialuronic (agent de hidratare) și, în consecință, devine ternă și uscată.

Desigur, liniile faciale pot apărea mai rapid și din cauza stilului de viață, îngrijirii pielii, etc. Aflați cele mai frecventle cauze ale apariției ridurilor provocate de procesul prematur de îmbătrânire a pielii:

  • îngrijire neadecvată a pielii
  • întinderea pielii în timpul îndepărtării machiajului
  • insuficient somn, prea mult stres
  • lipsa protecției solare
  • țigările și alcoolul
  • expunerea excesivă la lumina soarelui (sau utilizarea excesivă a solarelor)

Cum se elimină ridurile?

Puteți încerca să eliminați mai întâi liniile care au apărut cel mai devreme. Există câteva metodă prin care puteți reda aspectul tânăr, neted și strălucitor al tenului. Totuși, rețineți un aspect important – cu cât acționați mai repede, cu atât este mai ușor să eliminați ridurile. Perseverența de a îngriji pielea cu regularitate este cheia succesului.

1. SECRETUL ANTI-RIDURI – SERUL

Utilizarea unui ser facial bogat în retinol, coenzima Q10 sau acid hialuronic este cel mai facil mod de a reda vitalitatea tenului. Serurile au un mare avantaj – formula ușoară conține numeroase ingrediente care acționează din interior rapid și eficient. Alegeți un ser facial anti-îmbătrânire sau de lifting cu efect de hrănire, hidratare și reparare și de intensificare a rezistenței pielii.

2. SECRETUL ANTI-RIDURI – ULEIURILE

Uleiurile naturale – precum uleiul de migdale, de jojoba sau de argan – au un efect incredibil de consolidare a pielii. Fiecare dintre acestea hrănește pielea, menține nivelul optim de hidratare și intensifică procesul natural de reînnoire celulară. Ideal este să folosiți uleiurile în fiecare zi: în locul cremei, pentru a îndepărta delicat machiajul sau ca bază pentru măștile faciale anti-îmbătrânire preparate acasă.

3. SECRETUL ANTI-RIDURI – MASAJUL

Prindeți doi iepuri dintr-o lovitură: combinați aplicarea serului/uleiului/cremei cu un masaj de lifting facial. Condiția pielii se îmbunătățește dacă stimulați procesele naturale de reparare. Rețineți acest aspect în timpul îngrijirii de zi a pielii și alocați câteva minute pentru a masa fața și tapotați ușor pielea pentru a stimula fluxul sanguin. Puteți folosi o rolă de jad sau orice alt instrument de masaj.

4. SECRETUL ANTI-RIDURI – LIFTING FACIAL

Este o scurtătură, dar este, fără îndoială, o metodă eficientă. Oferta de lifting facial este imensă – lifting facial prin laser, terapie cu lumină roșie, mezoterapie cu ace și fără ace, terapie cu ultrasunete, lifting facial cu fire, peeling enzimatic și multe altele. Însă, sunt constisitoare.

5. SECRETUL ANTI-RIDURI – ALIMENTAȚIA

Nu trebuie să uitați că aspectul pielii este determinat și de starea de sănătate. Dacă aveți o alimentație echilibrată, pielea va avea un aspect radiant, neted și ferm. Să mâncăm sănătos și să bem apă – acesta este cel mai facil mod de a evita apariția ridurilor.