5 ingrediente esențiale necesare fiecărui tip de piele

Noi, femeile, dorim să ne simțim frumoase și îngrijirea zilnică a pielii, machiajul și toate eforturile noastre sunt făcute în acest scop. Din fericire, pielea are nevoie de doar cinci ingredinte, acestea fiind cheia succesului. Știți ce să oferiți zilnic pielii pentru a o menține sănătoasă și frumoasă?

Natura ne-a oferit răspunsul la această întrebare acum mult timp. Pielea nu are nevoie de conservanți, silicon, detergenți cu efect de deshidratare sau formule avansate anti-îmbătrânire. Vă vine sau nu să credeți, fiecare tip de piele are nevoie de doar cinci ingrediente pentru a-și menține sănătatea și frumusețea naturală. Care sunt acestea? Sunt sigură că le cunoașteți deja foarte bine!

CINCI INGREDIENTE NECESARE PIELII (SUNT MAI MULT DECÂT SUFICIENTE)

Acid hialuronic: substanță hidratantă

Acidul hialuronic este cel mai puternic și unul dintre cei mai frecvenți agenți de hidratare incluși în produsele cosmetice. Acesta este un aspect pozitiv deoarece substanța este naturală pentru corpul nostru. Desigur, există tipuri diferite de acid hialuronic, totuși fiecare dintre acestea are același efect:

  • oferă pielii apă în interior.
  • sigilează apa pentru mai mult timp.
  • îmbunătățește elastictatea și fermitatea pielii.
  • calmează pielea iritată.
  • oferă pielii o strălucire naturală.

Antioxidanții: previn îmbătrânirea prematură

Antioxidanții sunt, de asemenea, esențiali pentru sănătatea pielii. Aceste ingrediente au rolul de a combate radicalii liberi care provoacă stres oxidativ, ceea ce, în schimb, duce la accelerarea proceselor de îmbătrânire. Dacă doriți să preveniți apariția ridurilor, este necesar să protejați pielea împotriva radicalilor liberi, iar antioxidanți au acest scop. Cei mai populari sunt:

  • flavonoidele care pot fi găsite în cantități mari în de ex. ceai verde.
  • vitamina E, denumită și vitamina tinereții.
  • betacarotenul care se transformă în vitamina A.
  • acidul alpha-lipoic (ALA) și alți acizi.

Vitamina C: iluminează și întinerește

Vitamina C este un antioxidat la fel de puternic, dar merită un paragraf separat pentru proprietățile sale suplimentare. Pielea are nevoie de acid ascorbic pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire. Aceasta nu doar combate eficient radicalii liberi, ci și iluminează petele pigmentare, uniformizează tonul pielii și redă strălucirea sănătoasă. De aceea, produsele pe bază de vitamina C sunt o alegere minunată.

Mențiune!

Utilizând un ser îmbogățit cu vitamina C, îi folosiți întregul potențial datorită formulei cu concentrație ridicată care pătrunde cu ușurință în straturile profunde ale pielii.

Acizi grași: mențin hidratarea

Fără îndoială, acizii grași nesaturați – omega – trebuie incluși în lista de ingrediente esențiale pentru sănătatea pielii. Unde îi putem găsi și de ce sunt atât de importanți? Utilizarea uleiurilor naturale este cel mai simplu mod – de aici decurgând și marea popularitate a acestora. Merită să alegem uleiuri pure deoarece acizii grați sunt bogați în lipide esențiale pentru menținerea stratului hidrolipidic al pielii. Aceasta este bariera noastră naturală de prevenire a deshidratării. Dacă nu doriți o piele uscată sau iritată, aveți nevoie de acizi grași, adică de uleiuri.

Colagen: asigură fermitatea pielii

De ce altceva are nevoie pielea? De colagen sau, mai exact, de colagen și elastină – două proteine care oferă pielii rezistență, fermitate și vitalitate. Acesta constituie ”scheletul” pielii. Din păcate, nivelul de colagen scade cu vârsta, prin urmare, dacă nu aplicăm produse de îngrijire a pielii pe bază de colagen, pielea se lasă și se ridează rapid.