Cearcănele: Tratamente pentru acasă de eliminare a cercănelor

Cum se tratează cearcnele? Fără îndoială, aceasta este o problemă frecventă care ne răpește farmecul natural. Din fericire, există numeroase remedii de combatere a acestei probleme de piele, care poate avea numeroase cauze.

Evident, cel mai rapid mod de a camufla cearcănele este prin utlizarea unui anticearcăn, totuși acest produs cosmetic nu va alimina problema. Astăzi, vă voi oferi câteva sfaturi despre cum puteți trata cearcănele. Descoperiți câteva remedii de preparat acasă pentru combaterea cearcănelor.

Care sunt cauzele cearcănelor?

  • moștenire genetică
  • oboseală, stres cronic, lipsa somnului
  • statul în fața ecranului timp de multe ore
  • cititul la lumină fadă
  • deficiență de vitamine
  • unele boli (anemie, alergii, probleme de rinichi și ficat, fluctuații hormonale, diabet)
  • îngrijire necorespunzătoare a pielii
  • pigmentarea pielii
  • cafea, țigări și alcool

Desigur, nimic nu poate vindeca o cauză genetică, însă aveți posibilitatea de a combate celelalte cauze ale cearcănelor, nu-i așa?

Tipuri de cearcăne

Odată ce determinați ce tip de cearcăne aveți, va fi mult mai ușor să le eliminați. Prin urmare, continuați să citiți pentru a afla ce tip de cearcăne vă afectează aspectul și cum le puteți combate!

  • Cearcănele albăstrii, violete sau mov indică faptul că organismul are nevoie de o cantitate mai mare de vitamina K, care poate fi furnizată prin verdeață cu frunze sau legume crucifere. De asemenea, asigurați-vă că organismul beneficiază de o cantitate suficientă de vitamina C și A. De asemenea, consumați suficientă apă proaspătă și reduceți zahărul și sarea.
  • Cearcănele maro sau galbene apar atunci când organismul suferă de o deficiență de vitamina B6, B12 și folați. Acest tip de cearcăne este un semnal că organismul vă solicită un consum redus de zahăr și mai multă apă. Încercați să vă îmbăgățiți alimentația cu legume crude și gătite la aburi.
  • Petele foarte închise la culoare localizate sub pleoapele inferioare indică o deficiență de vitamina K și A. În această situație, trebuie să consumați mai multe verdețuri cu frunze, legume crucifere, pătrunjel și legume gătite la aburi. Este benefic să limitați ceștile de cafea consumate de-a lungul zilei. În schimb, consumați mai multe pahare de apă proaspătă.

Aliați naturali care ajută la combaterea cearcănelor

Fără îndoială, pielea din zona ochilor este fragilă și trebuie tratată cu delicatețe. Puteți îmbuntăți condiția pielii aplicând o cremă de ochi. De asemenea, utilizați următoarele extracte: castan, mușețel, ginkgo, albăstrele, cafea și cacao, ceai verde și vitamina K și C.

Tratamente pentru acasă de combatere a cearcănelor

Mai jos, puteți găsi câteva idei cu eficiență demonstrată pentru a combate cearcănele.

  1. Preparat pe bază de ceai verde – plasați pliculețe de ceai verde pe pleoapele umflate. Ceiul verde este o sursă bogată de polifenoli, tonifiază pielea și contractă vasele de sânge.
  2. Preparat pe bază de castane și mușețel – ambele plante reduc aspectul umflat, au efect anti-îmbătrânire și ameliorează inflamațiile. În plus, consolidează pereți vaselor de sânge. În ceea ce privește mușețelul, această plantă poate calma, relaxa și ilumina pielea.
  3. Felii de castravete proaspăt -modul bine cunoscut de tratare a cearcănelor care nu are egal. Castravetele iluminează pielea, hidratând și lăsând pielea proaspătă și tonifiată. În plus, castravetele are rolul de a consolida vasele de sânge, oferind o senzație răcoritoare, plăcută. O idee bună este să lăsați feliile de castravete în frigider pentru a se răci înainte de a le aplica la nivelul ochilor. Astfel, puteți avea certitudinea că veți obține efecte pozitive mai rapid.
  4. Masaj cu cuburi de gheață – pansametul cu cuburi reci și umede reduce inflamațiile. Cuburile de gheață contractă vasele de sânge și îmbunătățesc fluxul limfei.
  5. Uleiul de trandafir sălbatic – datorită conținutului bogat de vitamina C, acest ulei natural este recunoascut ca un antioxidant poternic care atenuează ridurile și conferă luminozitate pielii. În afară de vitamina C, uleiul de trandafir sălbatic conține și vitaminele A, E, și vitamine din grupul B. Acest ulei reduce eficient inflamațiile și consolidează vasele de sânge.
  6. Apa de trandafiri – pansamentul cu apă de trandafir poate conferi pielii luminozitate și reda culoarea sănătoasă a tenului. Precum uleiul de trandafir sălbatic, apa de trandafir poate consolida pereții vaselor de sânge și prezintă proprietăți anti-îmbătrânire.