Ghid de rutină de curățare facială în mai mulți pași

Cea mai bună rutină de curățare a pielii – iată cum să procedați pas cu pas!

Știți cum să vă curățați tenul? În majoritatea cazurilor, răspundem afirmativ la această întrebare, nu-i așa? Totuși, se pare că nu este chiar așa. Îndepărtarea machiajului este doar jumătatea drumului către un ten curat deoarece în afară de produsele cosmetice colorate, sute de alte impurități se depun pe suprafața pielii de-a lungul zilei. În plus, majoritatea dintre noi avem unele obiceiuri proaste de îngrijire a pielii, de care – și asta nu face decât să înrăutățească lucrurile – nici măcar nu suntem conștiente. Să luăm, de exemplu, loțiunea micelară; multe femei nu o îndepărtează de pe față. În schimb, aplică imediat o cremă facială, aplicând-o pe stratul subțire creat de apa micelară. Astfel, o idee bună este să învățăm și să încercăm curățarea facială în mai mulți pași – un ritual simplu de înfrumusețare care vă va ajuta și vă va oferi un ten plin de prospețime.

Smogul, gazele de eșapament, toxinele, stresul și chiar și unele medicamente – aceștia sunt factorii cu un impact negativ asupra tenului. Prin urmare, îndepărtarea tuturor acestor impurități de la nivelul pielii este considerat a fi cel mai important element al ritualului zilnic de înfrumusețare. Dacă nu este efectuat cu regularitate, nici cea mai bună cremă facială nu va putea pătrunde în piele pentru a o hrăni și hidrata așa cum trebuie.

De ce curățarea temeinică a tenului este atât de importantă?

  • Veți îmbunătăți capacitatea de absorbție a pielii și, datorită masajului oferit pielii în timpul procedurii, veți stimula funcționarea mai eficientă a pielii, ceea ce înseamnă un proces mai rapid de regenerare.
  • Eliminând toate reziduurile de cosmetice, sebumul, praful și celulele moarte ale pielii, veți ajuta pielea să funcționeze adecvat.
  • Veți preveni apariția punctelor negre, a acneei și a altor imperfecțiuni ale pielii.

Convingeți-vă singure cât de facilă este rutina de curățare în mai mulți pași. O puteți efectua fără efort și fără niciun ajutor acasă. Introduceți curățarea în mai mulți pași în runta zilnică de curățare a pielii pentru a observa cum pielea devine mai curată, mai sănătoasă și mai tânără.

Cum se curăță tenul acasă?

Această procedură este simplă și rapidă. Descoperiți care sunt cele patru etape pentru a obține o piele perfect curată.

1. ULEI NATURAL, adică OCM

Produse de machiaj, impurități, cosmetice rezistente la apă? Toate acestea pot fi îndepărtate cu un ulei natural. Acestă substanță naturală îndepărtează fără efort majoritatea produselor de frumusețe, inclusiv cele rezistente la apă. Aplicați o cantitate mică de ulei natural și distribuiți cu ajutorul vârfurilor degetelor pe toată suprafața feței prin mișcări circulare. Apoi, utilizați un material din muselină înmuiat în apă. Ștergeți fața cu acesta și clătiți materialul în apă pentru a-l curăța. Continuați să ștergeți fața până nu mai rămâne nicio urmă de praf sau murdărie pe material; sau până când materialul nu mai colectează nicio murdărie de pe față.

Merită să reținem că uleiurile naturale folosite în OCM sunt bine tolerate de piele deoarece nu perturbă stratul lipidic natural al pielii. Un alt aspect pozitiv al acestei metode este că uleiurile natuarale se potrivesc tuturor tipurilor de ten. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să găsiți amestecul potrivit de uleiuri care este cel mai benefic pentru tipul dumneavoastră de ten și care trebuie ales în funcție de tipul de acizi grași oferit de un anumit ulei.

Cele mai bune uleiuri de folosit în OCM:

  • cele mai bune uleiuri naturale pentru tenul gras: uleiul de jojoba, uleiul de cânepă, uleiul de castane, uleiul de tamanu
  • cele mai bune uleiuri naturale pentru tenul normal: uleiul de avocado, uleiul de semințe de rodie, uleiul de argan
  • cele mai bune uleiuri naturale pentru tenul matur: uleiul de migdale, uleiul de limba mielului, uleiul de trandafir, uleiul de argan
  • cele mai bune uleiuri naturale pentru tenul uscat: uleiul de semințe de bumbac, uleiul de semințe de strugure, uleiul de germeni de grâu

2. LOȚIUNE MICELARĂ

Această etapă poate fi omisă, cu condiția să reușiți să curățați bine tenul cu uleiuri. Totuși, multe persoane apreciază puterea micelelor pentru a îndepărta toate impuritățile tenului. Astfel, loțiunea micelară este eficientă în atragerea acestor impurități care nu sunt îndepărtate eficient de ulei. 

De reținut!

Micelele sunt sfere microscopice care pot îndepărta tot ce se depune pe suprafața pielii. Cu alte cuvinte, micelele pot curăța și împrospăta pielea pentru mult timp. Fiind excepțional de delicate, micelele sunt perfect potrivite chiar și pentru pielea uscată și sensibilă.

3. GEL FACIAL DE CURĂȚARE/ SPUMĂ DE CURĂȚARE

Pentru multe persoane, gelul de curățare este singurul produs folosit pentru spălarea feței. Deși gelul de curățare îndepărtează impuritățile, nu este potrivit pentru îndepărtarea machiajului. Totuși, gelurile de curățare sunt recunoscute ca produse care pot îndepărta chiar și cele mai persistente impurități de pe suprafața pielii. Mai delicată, dar la fel de eficientă în curățarea pielii este spuma de curățare. Îmbogățită cu o doză dublă de substanțe nutritive și de hidratare, spuma de curățare este ideală pentru tenul sensibil și cuperozic.

Trebuie reținut că aplicarea gelului de curățare poate lăsa pielea strânsă, uscată și iritată. De ce? Deoarece majoritatea gelurilor faciale conțin agenți puternici de curățare care nu sunt întotdeauna benefici pentru pH-ul pielii, astfel încât, ultima etapă a rutinei de curățare facială în mai mulți pași este esențială.

4. TONIC FACIAL

De multe ori uitat, tonicul facial este un element esențial în îngrijirea pielii. În afară de redarea echilibrului pH-ului pielii și efectul de calmare a pielii, tonicul facial poate, de asemenea, îndepărta reziduurile. Acesta este ultimul pas care trebuie efectuat pentru a vă bucura de un ten perfect curat. Se poate spune că tonicul facial pune linia pe ”T” și punctul pe ”I” în rutina de curățare facială în mai mulți pași. Fără îndoială, acest produs de îngrijire a pielii vă oferă o mulțime de beneficii și pregătește tenul pentru aplicarea serului sau a cremei faciale.

Nu în ultimul rând, este recomandat să efectuați rutina de curățare facială în mai mulți pași înainte de culcare. Astfel, pielea va efectua  mai eficient și fără niciun impediment toate procesele de auto-regenerare