Pielea de sub ochi este incredibil de delicată și de aceea are nevoie de atenție specială. Din cauza lipsei stratului de sebum care creează o barieră lipidică de protecție, această zonă a feței este predispusă la apariția ridurilor. Pentru a întârzia procesul de apariție a ridurilor laba gâștii, este necesar să îngrijiți în mod corespunzător pielea de sub ochi. Doar astfel veți avea certitudinea că nu veși părea mai în vârstă decât sunteți de fapt. Descoperiți metodele de îngrijire a pielii de sub ochi.
Pielea de sub ochi: De ce devine mai fragilă?
Așa cum am menționat mai sus, pielea ochilor este subțire și este lipsită de glandele sebacee. În plus, nu are protecție, prin urmare este afectată de iritații destul de des. În consecință, această zonă delicată de piele are tendința de a se lăsa și de a-și pierde rapid suplețea. Eventual, zona capătă un aspect umflat și apar cearcănele.
Pielea din jurul ochilor nu se poate proteja de impactul negativ al factorilor externi nocivi. Nici stilul de viață nesănătos care include lipsa somnului și obiceiurile alimentare proaste nu ajută. În plus, radiațiile solare și poluarea urbană deteriorează elementele esențiale ale pielii, aceasta devenind treptat mai puțin elastică, obosită, uscată și mată.
Pielea de sub ochi: 5 reguli de aur pentru o îngrijire eficientă
1. Îndepărtarea machiajului
Evident, această regulă nu se aplică doar pielii din jurul ochilor, ci întregii fețe. Îndepărtarea cosmeticelor colorate este esențială pentru o piele cu aspect tânăr; prin urmare, asigurați-vă că procedați delicat și cu atenție.
Pentru a îngriji pielea din jurul ochilor, îndepărtați machiajul folosind loțiuni micelare naturale și delicate, lapte demachiant, uleiuri sau uleiuri vegetale naturale. Machiajul rezistent la apă poate fi îndepărtat cu ușurință cu loțiuni bifazice, îmbogățite cu unele extracte de plante precum cel de albăstrele. În plus, asigurați-vă că demachiantele nu conțin SLS, SLES, alcool, coloranți sintetici și conservanți duri.
Merită să reținem că această zonă delicată de piele din jurul ochilor nu trebuie frecată sau întinsă. Prin urmare, în loc de a îndepărta viguros produsele cosmetice colorate, aplicați o dischetă din bumbac îmbibată în produsul cosmetic preferat pe ochiul închis. Discheta va dizolva machiajul și va lăsa pielea curată fără a o deteriora.
2. Masajul, pansamentele umede și măștile
Pielea obosită și umflată din jurul ochilor va aprecia, cu siguranță, tratamentul cu pansamente umede îmbibate în infuzii de plante sau distilate de plante; puteți, de asemenea, răci pansamentul în frigider înainte de a-l aplica la nivelul ochilor. În ceea ce privește infuziile de plante, cele mai benefice pentru zona ochilor sunt cele de: ceai alb, mușețel, păpădie și arbore de lămâie verde. De fapt, și gelul de aloe atenuează aspectul obosit al ochilor. Aceste infuzii de plante pot fi folosite, de asemenea, ca tonic facial, prin urmare, le puteți distribui pe toată fața în loc de a vă concentra doar pe zona ochilor. În afară de plante, ceaiul verde și feliile de castravete proaspăt pot ajuta la înfrumusețarea pielii din jurul ochilor.
Masajul efectuat la nivelul pielii din jurul ochilor este o metodă perfectă de a o menține suplă și plină de prospețime. Acest tratament atenuează aspectul umflat și îmbunătățește fluxul limfei. Cum se efectuează masajul pielii din zona ochilor? De exemplu, puteți folosi cuburi de gheață sau puteți cumpăra o cremă bună de ochi, echipată cu un dispozitiv special de masaj. În plus, puteți folosi uleiuri naturale, de ex. uleiul de argan. Distribuiți la nivelul pielii ochilor și începeți să masați folosind o rolă de jad sau dispozitivul de machiaj cu care este echipată crema.
3. Cremă eficientă de ochi
Fără nicio îndoială, aplicarea unei creme eficiente de ochi este vitală pentru a beneficia de o piele frumoasă în zona ochilor. Merită să reținem că această zonă delicată de piele trebuie tratată cu astfel de produse destul de devreme – nu mai târziu de împlinirea a 25 de ani. O cremă hidratantă de ochi cu formulă ușoară va îmbunătăți, cu siguranță, calitatea pielii și va preveni apariția prematură a ridurilor.
Crema de ochi și crema facială sunt două produse complet diferite. Prima este mai ușoară și mai delicată, în timp ce cea din urmă este, de cele mai multe ori, mai densă. Un alt aspect care diferențiază aceste două produse este lista de ingrediente. În majoritatea cazurilor, crema de ochi conține mai puține substanțe decât o cremă facială. De ce? Deoarece pielea din jurul ochilor este mai delicată și are alte nevoi care trebuie satisfăcute.
Dacă doriți o îngrijire eficientă a pielii din jurul ochilor, asigurați-vă că ingredeintele dintr-o anumită cremă sunt de calitate superioară și au fost testate pentru siguranța de utilizare în zona ochilor. Acestea nu trebuie să provoace iritații sau să declanșeze efecte adverse.
4. Somn și odihnă
Știți foarte bine cum arată pielea după o noapte nedormită. Odihna insuficientă din timpul nopții este cea mai vizibilă în zona ochilor: conjunctivă înroșită, aspect obosit și pleoape umflate. Fără indoială, pierderea unei nopți își lasă amprenta, iar zona ochilor este cea care suferă cel mai mult. Prin urmare, dacă doriți să beneficiați de o piele frumoasă, faceți tot posibilul să dormiți suficient. În defintiv, noapte este timpul când au loc toate procesele de regenerare.
5. Protecție solară
Radiațiile solare sunt responsabile pentru accelerararea procesului de îmbătrânire a pielii, apariția ridurilor și decolorării. Din păcate, soarele este unul dintre cei mai mari inamici ai aspectului tânăr al pielii. Un alt factor care influențează negativ condiția pielii este lumină vizibilă cu energie ridicată HEV, generată de ecranele dispozitivelor. Indiferent că expuneți pielea la doar un singur tip de lumină sau la ambele, acestea deteriorează treptat pielea, iar modificările sunt ireversibile. De aceea, protecția solară este atât de importantă. Nu ezitați să folosiți loțiuni de protecție solară și creme cu SPF ridicat. Chiar și purtarea ochelarilor de soare ajută! Desigur, trebuie să găsiți lentile cu filtre UV – căutați-le în magazinele profesionale de optică medicală.