Lumina vieţii părului greu – proprietăţile neobişnuite ale uleiului de babassu

Ce este babassu oil?

Uleiul de babassu provine din semințele arborelui babassu, care crește în Amazonia și în alte zone tropicale. Această specie de palmier oferă fructe precum nucile de cocos și semințele sunt folosite pentru a produce ulei. Uleiul de babassu conține un amestec de acizi grași saturați și nesaturați, fiind similar cu uleiul de cocos. De fapt, uleiul de cocos și uleiul de babassu au fost folosite în mod tradițional de mai multe secole de populațiile din regiunile tropicale pentru a hidrata și îngriji pielea.

U leiul de babassu are o aromă bogată și afină cu uleiul de cocos, dar este mai ușor și mai absorbant. Despre aceasta, dermatologilor suedez le place să spună că acesta se „absoarbe în câteva secunde” și lăsă un luciu fin. Babassu oil este, de asemenea, cunoscut sub multe alte nume, cum ar fi „merengue babase”, „coconut oil” sau „butter palm”.

Beneficiile uleiului de babassu

Uleiul de babassu este un agent „factor de hidratare”, care contribuie la menținerea umidității în organism, care este, de fapt, esențială pentru repararea diferitelor țesuturi și reducerea ridurilor. Uleiul de babassu este, de asemenea, un tratament natural pentru scalpul uscat sau iritat. Acesta este folosit des, împreună cu alte uleiuri esențiale, pentru a stimula creșterea și creșterea circulației sângelui la nivelul scalpului.

Uleiul de babassu are, de asemenea, proprietăți de curățare moderată în comparație cu alte uleiuri,făcându-l ideal pentru utilizarea pe pielea mixtă sau grasă. Acest ulei este, de asemenea, cunoscut pentru a îmbunătăți pielea uscată. U leiul de babassu este un bun „solubil în apă” și nu curgator, în comparație cu alte uleiuri folosite în produsele cosmetice. Acesta poate fi folosit, de asemenea, ca „agent de disoluție” pentru a activa o reacție chimică în alte produse.

Uleiul de babassu poate, de asemenea, să ajute la îmbunătățirea circulației și flexibilității scalpului și poate ajuta la menținerea unui nivel optim de nutriție, care contribuie la sănătatea părului. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la reducerea căderii părului și la accelerarea creșterii firelor. U leiul de babassu poate, de asemenea, să ajute la îmbunătățirea elasticității părului și să prevină degradarea acestuia.

Utilizarea pe piele

Uleiul de babassu este folosit în produse de îngrijire a pielii și în produse cosmetice. Acest lucru se datorează proprietăților sale de hidratare, liniștire și curățare lăsate de uleiul de babassu. Uleiul de babassu este, de asemenea, cunoscut pentru proprietățile sale de netezire și înțeparea pielii crăpate, inclusiv în regiunile subratice și în zonele din jurul ochilor. De asemenea, acest ulei ajută la protejarea și restaurarea hidratarea pielii și contribuie la echilibrarea pH-ului pielii. Uleiul de babassu este, de asemenea, cunoscut pentru descentralizarea glandelor sebacee și pentru a ajuta la reglarea punctelor negre și a petelor.

Uleiul de babassu este adesea folosit în produsele destinate îngrijirii părului, deoarece se spune că acesta promovează repezirea și buclele lascive. U Leiul de babassu contribuie, de asemenea, la un scalp mai sănătos și îmbunătățită a părului. Acest lucru face uleiul de babassu ideal pentru persoanele care au parul subțire sau mătăsos și pentru tratarea scalpului uscat și iritat.

Opinia Dermatologilor

Cu toate că există multe în legătură cu uleiul de babassu, opinia dermatologilor despre acest ulei poate fi împărțită. Unii dermatologi cred că u leiul de babassu oferă beneficii naturale și poate fi benefic în tratamentul acneei și al altor boli de piele. De asemenea, mulți dermatologi susțin că, datorită proprietăților sale emoliente, uleiul de babassu poate ajuta la menținerea hidratarea pielii și poate preveni îmbătrânirea precoce a pielii.

Alți medici dermatologi sunt sceptici cu privire la acest ulei, spunând că nu oferă niciun avantaj real și poate chiar să deterioreze mai mult pielea. În plus, unii dermatologi spun că acest ulei poate agrava problemele de piele și ar putea chiar să conțină ingrediente indezirabile sau iritante ale pielii.

Opinia consumatorilor

Multe persoane au încercat uleiul de babassu și sunt încântate de rezultate. Unele persoane spun că le-a oferit o hidratare de lungă durată ș