Șmecherii de la Acasă pentru o Piele Lină și Moale cu Tratamente Făcute în Casă – Peeling Bars DIY

De ce produsele chimice ar putea fi periculoase pentru pielea ta și cum poți face cu furnizorul tău preferat și cu ingredientele din casa ta?

Pielea ta merită cu adevărat cel mai bun tratament și uneori produsele din magazine nu sunt suficient de bune pentru ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Elementele chimice din produsele de înfrumusețare pot fi adesea dăunătoare pentru piele. În plus, taxele și prețurile exagerate, fără a menționa câteva minciuni amăgitoare despre cum arată pielii noastre, pot face ca produsele din magazine să fie destul de dezamăgitoare.

Alegând opțiunea de produse făcute în casă, îți poți controla aceste probleme. Mai mult, poți să profiți de avantajul că poți obține exact ce pielea ta are nevoie. Mai jos sunt câteva exemple de produse si tratamente pe care poți să le faci chiar acasă pentru a avea un proces simplu de peeling corpul tău.

1. Ulei de cocos și miere

Unele produse naturale pot fi excepționale pentru a face un tratament puternic și eficient al pielii. Amestecul uleiului de cocos și al mierii poate fi pregătit chiar la tine acasă și poate funcționa ca peeling natural.

Uleiul de nucă de cocos conține antioxidanți și uleiuri esențiale, care sunt bogate în vitamine pentru a umple și hrăni deshidratarea pielii și îmbunătățirea elasticității și a fermității.

Mierea are în compoziția sa acidul lactic, care ajută la echilibrarea nivelului PH-ului pielii și poate preveni acneea și inflamațiile.

Mai mult, mierea conține antioxidanți și antibacteriene și alte vitamine și minerale nutritive, astfel încât acestea sunt împărțite uniform în întregul corp.

Pentru a face tratamentul, se amestecă 2 linguri de ulei de cocos cu 2 linguri de miere și se aplică soluția cu o loțiune îmbibată pe fața și pe alte zone ale pielii. Se ține pe piele timp de 20 de minute, după care se clătește.

2. Banane și lapte

Un alt tratament bun și natural pe care îl poți face acasă este bananele și laptele. Acest suc de fructe amestecat cu lapte conține vitamina A și vitamina C, care se leagă de proteinele din interiorul celulelor pielii tale și astfel îmbunătățesc gustul și consistenta pielii.

Laptele are de asemenea proprietăți antiseptice și are rolul de a curăța porii și de a preveni orice iritații sau alergii.

Modul de pregătire este foarte simplu. Se amestecă 1 banană tăiată bucăți și 1 cană cu lapte. Se mixează compoziția într-un blender și se aplică pe fața și corpul curat, lăsând-o 15 minute. Se clătește cu apă curată și se poate adăuga și puțin ulei esențial de lavandă pentru a obține un efect calmant.

3. Usturoi și lămâie

Usturoiul și lămâia pot fi foarte benefice pentru exfolierea pielii. Usturoiul are proprietăți antifungice și antibacteriene și ajută la combaterea infecțiilor, iar lămâia conține acid citric care ajută la curățarea pielii și echilibrarea nivelului pH-ului.

Modul de pregătire este următorul: se ia câte 1 lingură de suc de usturoi și de lămâie. Se amestecă bine apoi se aplică direct pe piele. Se ține pe piele timp de 10 minute și se clătește bine cu apă curată. Apoi se lasă pielea să se usuce natural.

4. Băuturi și gheață

Un simplu exfoliant natural poate fi preparat chiar în casa ta cu gheață și sucuri naturale. Poți prepara propriile mase de exfoliere cu mai multe variante de băuturi. De exemplu se poate prepara o methoda de lapte și miere sau o varianta de suc de portocale si suc de lamaie. Pentru fiecare varianta se adauga gheata pentru a obtine o tăietură buna.

Se toarnă sucul sau laptele și se adaugă bucăți de gheață într-un bol. Apoi, se masează zona pe care se dorește să se facă exfolierea cu această soluție. Se masează astfel încât bucățile mici de gheață să exfolieze pielea și să îi îmbunătățească textura.

Se recomandă ca această metodă să se facă cu atenție pentru a preveni vânătăile și iritarea pielii. Va fi destul de răcoros și poate chiar să-ți facă pielea să se înroșească, asa ca trebuie să fii atent.

5. Cafea și zahăr brun

Această combinație de cafea și z