Produsele de îngrijire a pielii anti-poluare sunt absolut necesare! Care și cum trebuie folosite?

Smogul – o combinație de praf și fum care plutește în aer foarte periculoasă pentru sănătate. Îl inhalăm zilnic, asfel încât toxinele au cu ușurință acces în plămâni de unde încep treptat să ne deteriorioreze organismul. Evident, plămânii nu sunt singurele organe care suferă din cauza expunerii la poluarea urbană, acestea acumulându-se și pe suprafața pielii, perturbându-i grav funcționarea. 

Poluarea care contaminează aerul conține molecule relativ mici care pot pătrunde cu ușurință în piele, ajungând în cele mai profunde straturi ale dermei. Aceasta, în schimb, contribuie la accelerarea proceselor de îmbătrânire a pielii. În plus, smogul este responsabil pentru declanșarea stresului oxidativ. Astfel, aplicarea produselor de îngrijire a pielii anti-poluare este esențială! Acestea pot preveni deterioarea pielii. Continuați să citiți pentru a afla ce sunt produsele cosmetice anti-poluare și ce substanțe din compoziția acestor cosmetice combat eficient poluarea.

De ce să ne protejăm pielea împotriva smogului?

Particulele microscopile ale smogului sunt impurități periculoase cu un impact extrem de nefavorabil asupra pielii. S-a demonstrat că aceste combinații de substanțe chimice precum nitrogenul, carbonul, oxizii de sulf și hidrocarburile policiclice provoacă boli oncologice și cresc frecvența mutațiilor la nivelul celulelor. Evident, poluarea urbană afectează considerabil organismul și pielea cu consecințe extrem de grave.

În ceea ce privește pielea, smogul slăbește stratul de protecție al dermei, care devine astfel mai sensibilă și mai predispusă la iritații. Aceasta, în schimb, rezultă în dificultățile pielii de a face față condițiilor atmosferice nefavorabile (aer uscat, îngheț, vânt și soare puternic). Pe scurt, împreună cu stratul perturbat de protecție a pielii, capacitatea naturală a pielii de a se auto-regenera este, de asemenea, redusă.

Radicalii liberi, fumul de țigară și gazele de eșapament sunt alți factori care contribuie la perturbarea pielii deja deteriorate. De aceea, aplicarea produselor de îngrijire a pielii anti-poluare este atât de vitală.

Cum ne protejăm pielea împotriva smogului?

Din fericire, există câteva metode pe care le puteți aplica pentru a vă proteja pielea împotriva poluării urbane. Mai jos, veți putea găsi câteva idei care vă vor ajuta pielea să facă față condițiilor adverse pe care locuitul într-un oraș mare le implică.

  • Optați pentru produse de îngrijire a pielii anti-poluare.
  • Încercați să nu stați afară pentru mult timp iarna.
  • Asigurați-vă că pielea este temeinic curățată; nu așteptați până seara pentru a îndepărta machiajul și reziduurile de smog după ce vă întoarceți de la serviciu.
  • Introduceți un ser facial în rutina zilnică de înfrumusețare; aflați dacă produsul poate combate radicalii liberi și preveni stresul oxidativ (de ex. ser facial pe bază de vitamina C).

Care sunt calitățile unor produse bune de îngrijire a pielii anti-poluare?

Rețineți că atunci când căutați un produs anti-poluare, este necesar să optați pentru un produs cu certificat de eficiență în combaterea smogului. Aceasta înseamnă că produsul cosmetice a fost supus testelor clinice. În majoritatea cazurilor, astfel de produse de îngrijire a pielii își datorează proprietățile substanțelor cu efect antioxidativ, care atrag și elimină toxinele din organism. Pe scurt, un produs de îngrijire a pielii anti-poluare este o combinație de substanțe care acționează împreună pentru a vă oferi efecte mult mai puternice decât atunci când sunt folosite separat.

Cum să găsim ingrediente anti-poluare în cremele faciale?

Nu veți găsi produse de îngrijire a pielii anti-poluare dacă nu știți ce ingrediente ar trebui să conțină. Crema facială pe care o folosiți în prezent probabil că este alcătuită chiar din aceste substanțe, ceea ce înseamnă nu trebuie să o aruncați sau să căutați un produs înlocuitor. Primul duo eficient care combate smogul este schisandra și moringa. Deși fiecare separat oferă efecte anti-poluare, acestea sunt mult mai puternice atunci când sunt combinate. A doua substanță care ajută la combaterea efectelor adverse ale poluării urbane este vitamina C. Această substanță nutritivă esențială este cunoscută pentru protecția puternică împotriva toxinelor. În plus, vitamina C înfrumusețează, vindecă și lasă pielea mai rezistentă. O idee bună este de a combina vitamina C cu extractul de ceai alb, un preparat recunoscut pentru combaterea radicalilor liberi. O altă substanță care protejează împotriva poluării urbane este chitosanul; precum vitamina C, această polizaharidă creează un strat de protecție la nivelul suprafeței pielii. Dacă preferați o îngrijire naturală a pielii, puteți opta pentru uleiuri naturale de frumusețe care sunt compatibile cu tipul dumneavoastră de piele – uleiul de argan pare a fi cel mai universal ulei dintre toate. În cele din urmă, produsele de îngrijire a pielii anti-poluare conțin, în numeroase cazuri și extracte de alge (cu efect detoxifiant), cărbune și apă probiotică care calmează pielea iritată