Îndepărtarea machiajului pas cu pas. Cum se procedează corect?

Îndepărtarea machiajului. Pare o sarcină ușoară, însă se poate dovedi a fi destul de problematică. Cum să îndepărtăm rimelul fără a ne deteriora genele? Cum să ne curățăm pielea fără a o irita? Nu este loc de ezitări. Descoperiți mai jos cum să vă îndepărtați corect machiajului, pas cu pas. 

De ce îndepărtarea machiajului este atât de importantă? Nu omiteți niciodată această procedură deoarece (dacă nu procedați corect):

  • previne apariția punctelor negre și astuparea porilor,
  • reface echilibrul acid-bază la nivelul pielii,
  • facilitează regenerarea peste noapte a pielii și a genelor,
  • reduce riscul de iritații și calmează pielea,
  • elimină toate toxinele acumulate la nivelul pielii de-a lungul zilei.

Ce produse sunt necesare pentru îndepărtarea machiajului?

Există numeroase produse cosmetice de îndepărtare a machiajului, de exemplu, apă micelară, produse bifazice, produse pe bază de alcool, balsamuri sau uleiuri. Cum să alegeți un produs care să curețe și să împrospăteze pielea, fără a o irita? Depinde foarte mult de tipul dumneavoastră de ten – cu cât tenul este mai uscat și mai sensibil, cu atât demachiantul trebuie să fie mai delicat.

Cel mai popular produs este apa micelară, a cărei formulă are la bază micele, aceste particule colectând praful și eliminându-le fără a fi nevoie să frecăm pielea. O altă alegere bună o reprezintă uleiurile naturale de demachiaj, care facilitează îndepărtarea cosmeticelor rezistente la apă fără a deshidrata pielea, hrăninând-o în același timp. Persoanele cu piele sensibilă pot folosi lapte demachiant, a cărui formulă este delicată și îndepărtează machiajul, lăsând pielea hidratată și netedă.

Cum se îndepărtează machiajul pas cu pas?

La fel de importantă precum alegerea cosmeticelor potrivite este și procedura în sine. Statisticile sunt necruțătoare și indică faptul că peste jumătate din femei îndepărtează machiajul incorect. Este o problemă imensă deoarece îndepărtarea incorectă sau imprecisă a machiajului este un mod facil de a cauza iritații și probleme precum acneea. Prin urmare, este important să știm cum se efectuează corect procedura de îndepărtare a machiajului.

Pasul 1. Curățarea inițială a tenului

Înainte de a îndepărta machiajul, este necesar să curățați pielea. Puteți folosi un gel facial de curățare sau așa numita OCM (Metodă de curățare cu ulei, folosind ulei de ricin și un alt ulei la alagere, de ex. ulei de argan, de semințe de strugure, de jojoba). Acest pas vă permite să înmuiați și umeziți pielea pentru a facilita îndepărtarea machiajului.

Pasul 2. Îndepărtarea delicată dar precisă a machiajului de ochi

Cea mai mare atenție trebuie acordată ochilor deaorece, de obicei, în această zonă sunt cele mai multe straturi de produse cosmetice. Îndepărtarea machiajului de ochi poate fi efectuară cu uleiuri, apă micelară sau lapte demachiant – indiferent de alegere, trebuie să folosiți mișcări delicate, fără a freca pielea. Umeziți discheta din bumbac și apăsați delicat zona ochilor, țineți apăsat câteva secunde și îndepărtați ușor machiajul, mișcând discheta din bumbac înspre colțul extren al ochiului. Repetați de câteva ori utilizând dischete din bumbac curate (astfel, veți ști când zona ochilor este, într-adevăr, curățată).

Pasul 3. Îndepărtarea machiajului buzelor

Dacă purtați ruj, acordați câteva secunde pentru a-l îndepărta. Utilizați o dischetă din bumbac și un produs demachiant la alegere și ștergeți rujul folosind aceeași metodă ca în cazul ochilor.

Pasul 4. Îndepărtarea machiajului facial

Este timpul să îndepărtați machiajul facial sau să spălați din nou tenul, dar mai precis de această dată. În acest caz, folosiți un gel sau o spumă de curățare, care vor facilita îndepărtarea precisă a oricăror impurități rămase la nivelul tenului. În timp ce faceți asta, puteți la fel de bine masa delicat fața pentru a ajuta la curățarea și mai temeinică a pielii și pentru a pregăti pielea pentru următorul pas. O dată pe săptămână, puteți înlocui produsul de curățare cu un exfoliant care va îndepărta celulele moarte ale pielii și va curăța și mai precis pielea.

Pasul 5. Tonerul

Ultimul pas este aplicarea tonerului. Acest pas este deseori omis, dar este foarte important deoarece reechilibrează pH-ul pielii. Tonerul nu doar calmează pielea, ci și previne iritațiile și reglează funcțiile pielii. În același timp, acesta elimină toate toxinele invizibile rămase.