5 aspecte distractive pentru îmbunătățirea tenului

Fiecare tip de piele trebuie să fie tratat un pic diferit. Există câteva practici care se potrivesc doar unui tip de piele, totuși există și unele tehnici de îngrijire a pielii care îmbuntățesc toate tipurile de ten. Doriți să aveți un ten impecabil și neted? Citiți aceste 5 aspecte distrative pentru a afla de ce are nevoie tenul dumneavoastră și cum îi puteți satisface eficient nevoile.

Secretul tenului frumos este simplu: trebuie să vă tratați pielea cu produse care oferă pielii tot ce are nevoie. Deși fiecărui tip de ten îi lipsesc anumite substanțe nutritive, există o substanță care trebuie întotdeauna oferită organismului – apa. Știați că există câteva sfaturi universale care vă pot ajuta să vă bucurați de un ten frumos indiferent de vârstă? Citiți mai departe pentru a le descoperi. Citind acest articol, veți afla, de asemenea, cum să vă îmbunătățiți în mod facil tenul. Într-un moment, veți afla ce necesități are tenul și aceste informații vă vor ajuta, cu siguranță, să renunțați la obiceiurile proaste în îngrijirea pielii. 

Cum se îngrijește tenul de acasă?

Credeți că știți toate tratamentele pe care le puteți efectua acasă care vă pot îmbunătăți condiția tenului? Știți toate trucurile care vă permit să vă bucurați de cea mai bună versiune a tenului dumneavoastră? Citiți mai departe pentru a afla.

1. Protecția UV este necesară de-a lungul anului

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli în îngrijirea tenului. Lipsa protecției solare și utilizarea rară a loțiunilor de protecție afectează negativ pielea. Trebuie să rețineți că pielea are nevoie permanentă de protecție pentru a preveni efectele adverse ale soarelui asupra tenului nostru. Ultimele cercetări au demonstrat  că radiațiile UVA și UBA pot pătrunde prin nori, haine și sticlă. Chiar și iarna sau atunci când stăm într-un loc ferit de soare, ne expunem pielea la lumina nocivă a soarelui. Singura barieră prin care razele soarelui nu pot trece este un strat fie de loțiune solară, fie un ulei natural de înfrumusețare (alegeți un ulei cu factor ridicat de protecție solară). 

IMPORTANT DE REȚINUT!

Soarele provoacă îmbătrânirea mai rapidă a pielii și, de cele mai multe ori, duce la probleme dermatologice grave. Deoarece melanina absoarve razele UV, puteți considera bronzul drept o protecție naturală. Rețineți totuși că indiferent dacă vă bronzați sau doar vă plimbați pe afară, aplicarea unei loțiuni de protecție solară este necesară.

2. Fiecare timp de ten, chiar și cel gras, are nevoie de hidratare

Toate tipurile de piele au nevoie regulată de apă. În ciuda faptului că ni se reamintește continuu de către dermatologi, uităm deseori acest aspect și alegem să folosim agenți care provoacă deshidratare pentru a trata tenul gras. Totuși, chiar și tenul care produce prea mult sebum are nevoie de apă. Nu vă așteptați să tratați seboreea dacă nu oferiți suficientă apă pielii.

IMPORTANT DE REȚINUT!

Hidratarea este baza îngrijirii pielii. Observați cum reacționează tenul gras la lipsa de hidratare – produce sebum excesiv pentru a compensa deficiența de apă.

3. Îndepărtarea machiajului și curățarea pielii sunt două etape esențiale în îngrijirea tenului

Mergeți la culcare machiate? Ar trebui să știți că praful, toxinele și reziduurile cosmetice care contaminează pielii feței provoacă mult rău – de fapt, acesta este cel mai ușor mod de a astupa atât porii tenului, cât și glandele sebacee. Atunci când îndepărtați machiajul în mod necorespunzător și pe grabă, când nu vă asigurați că pielea este perfect curată, împiedicați funcționarea adecvată a pielii. Rezultatul este foarte neplăcut: acnee, puncte negre și, în situații extreme, inflamații. 

IMPORTANT DE REȚINUT!

Curățarea zilnică a tenului și îndepărtarea machiajului reprezintă esența unei  îngrijiri eficiente a pielii. De fapt, aceste două elemente sunt la fel de importante precum hidratarea și protecția solară. În defintiv, cu cât pielea este mai curată, cu atât poate absorbi mai multe substanțe nutritive.

4. Niciun tip de ten, nici chiar cel cu tendință acneică, nu trebuie expus la deshidratare

Un alt aspect care trebuie subliniat este că indiferent de tipul pielii, fie că lucește necontrolat, fie că este afectat de acnee, acesta nu trebuie niciodată expus la deshidratare. Uscarea leziunilor pielii nu le face să dispară mai rapid. De fapt, este cel mai nociv mod de a trata acneea, care în cele mai multe cazuri este declanșată de bacterii. Atunci când încercați să uscați pielea, aceasta începe să producă mai mult sebum. În plus, în acest mod perturbați bariera naturală de protecție a pielii, aceasta devenind astfel lipsită de protecție împotriva bacteriilor care provoacă inestetica acnee. După cum este ușor de observat, această practică nu face decât să agraveze condiția pielii. 

IMPORTANT DE REȚINUT!

Atunci când este bine hidratată, procesele de auto-regenerare de la nivelul pielii sunt mult mai eficiente, tratând acnee mai rapid. Nu în ultimul rând, expunerea pielii la deshidratare poate duce la apariția petelor post-acneice.

5. Uleiurile naturale sunt bine tolerate de toate tipurile de ten

Odată ce reușiți să oferiți pielii apă, ar trebui să luați măsuri pentru a menține acest nivel adecvat de hidratare a pielii. Și acest lucru se poate obține prin tratarea pielii cu substanțe care pot crea un strat ocluziv și care previn deshidratarea. Probabil că ați auzit mai mult de o dată că uleiurile naturale sunt cele mai bune produse de înfrumusețare pentru toate tipurile de piele, însă tot vă este teamă că tenul gras nu va reacționa bine la o doză suplimentară de ulei? Uleiurile sunt substanțe emoliente care oferă diferite doze de acizi omega și care, de asemenea, diferă ca structură. Aceasta înseamnă că sunt potrivite pentru toate tipurile de piele. În plus, multe uleiuri naturale precum uleiul de tamanu, uleiul de cânepă și cel de argan sunt perfecte pentru tratarea și îngrijirea tenului gras!

IMPORTANT DE REȚINUT!

Uleiurile naturale de înfrumusețare pot reconstrui bariera hidrolipidică naturală a pielii. Aceasta face pielea mai puternică și mai bine protejată împotriva deshidratării. Nu se poate nega că toate tipurile de piele au nevoie de uleiuri naturale. Încercați să potriviți uleiul în funcție de tipul dumneavoastră de ten.