În prezent, ”natural” pare a fi un termen la modă. Ce înseamnă acest termen când vorbim despre îngrijirea pielii? Natura oferă pielii cele mai mari beneficii. Cum să începem îngrijirea pielii în concordanță cu natura? Descoperiți mini-ghidul meu pentru femeile care nu doresc orice fel de îngrijire a pielii.
Experții în îngrijirea pielii încearcă să ne convingă că produsele cosmetice naturale sunt cele mai sănătoase și cele mai delicate pentru piele, însă tot nu suntem sigure ce înseamnă mai exact această naturalețe. Îngrijirea naturală a pielii înseamnă să nu folosim niciun produs sau să folosim doar produsele etichetate drept ecologice? Haideți să combatem toate miturile și să explicăm ce presupune îngrijirea pielii în armonie cu natura și cum se efectuează. Dacă sunteți interesate de acest subiect și doriți să vă schimbați obiceiurile, citiți mini-ghidul meu pentru iubitoarele naturii și începeți să vă îngrijiți pielea în mod înțelept!
Îngrijirea naturală a pielii. Ce presupune?
În armonie cu ce a creat natura. Ne va oferi natura un complex avansat de lifting facial în tratamentele moderne de zi? Bineînțeles că nu. Natura ne va oferi uleiuri, antioxidanți, vitamine, extracte de plante, ape florale și vegetale – fiecare dintre acestea merită incluse în îngrijirea pielii. Odată ce le introduceți, puteți spune că pielea dumneavoastră beneficiază de o îngrijire naturală.
Îngrijirea naturală a pielii are la bază ingrediente găsite în natură. În loc de substanțe chimice, parabeni și toate substanțele făcute de om, veți utiliza ingediente de hrănire, îngrijire și protecție a pielii oferite de mama natură, găsite în livezi, păduri și câmpii.
Îngrijirea naturală a pielii. Cum să începeți?
În primul rând: produsele potrivite. Acestea determină, în mare parte, dacă îngrijirea pielii este sau nu naturală. Analizați ingredientele – alegeți produse fără parabeni, siliconi, derivați din ulei și produse sintetice. Toate substanțele artificială duc la deteriorarea pielii. Majoritatea iritațiilor și problemeloe precum acneea sau coșurile apar din cauza utilizării unor produse nepotrivite, pline de substanțe artificiale care astupă porii pielii.
În timp ce faceți cumpărături, alegeți produse naturale de îngrijire a pielii, cu o compoziție alcătuită 90% din substanțe naturale, de ex. uleiuri vegetale, hidrosoli, uleiuri esențiale, extracte de plante sau substanțe precum acidul hialuronic, vitamina E, retinol, coenzima Q10 (aceste ingrediente se găsesc în mod natural în organismul uman).
Un alt aspect important de reținut: utilizați doar un număr esențial de produse și reduceți tratamentele de îngrijire a pielii. Un număr mare de produse cosmetice nu înseamnă neapărat rezultate mai bune. Câteodată, mai puțin înseamnă mai mult – astfel, nu veți perturba capacitatea naturală a pielii de a se regenera. Trebuie să permitem pielii să își recapete frumusețea naturală în loc de a camufla imperfecțiunile cu zeci de produse cosmetice.
Totuși, îngrijirea pielii nu este suficientă!
Înainte de a discuta despre îngrijirea pielii – indiferent dacă este sau nu naturală – trebuie să reținem că stilul de viață are un impact imens asupra aspectului pielii. Dacă adoptăm o alimentație nesănătoasă, nu ne hidratăm organismul și nu ne protejăm pielea împotriva soarelui și poluării, nici cele mai bune produse de îngrijire a pielii nu vor fi de ajutor. Să adoptăm o abordare holistică, mai exact o îngrijire a pielii din interior, furnizând organismului alimente și suplimente benefice.
Câteva reguli de știut și de urmat:
- introduceți alimente bogate în EFA (acizi omega) în alimentație.
- consumați o mulțime de legume, fructe, cereale integrate.
- oferiți organismului vitamina B și minerale precum zinc și silicon.
- protejați pielea împotriva soarelui folosind filtru UV și uleiuri naturale.