Ser facial pe bază de retinol: Cum se alege și cum se aplică în mod corect?

Vitamina A este una dintre cele mai eficiente substanțe utilizate în cosmetică. Acesta este motivul evident pentru care optăm pentru seruri faciale pe bază de retinol – aceste produse oferă o îngrijire intensă, întineresc pielea, reduc ridurile și atenuează zonele decolorate ale pielii. Știți de ce adăugarea retinolului în rutina zilnică de îngrijire a pielii vă va aduce doar beneficii? Știți ce ser facial pe bază de retinol vă va oferi cele mai bune efecte?

Nu demult, distincția de cea mai bună substanță anti-îmbătrânire era deținută de vitamina E. În prezent, s-a dovedit că vitamina A, cunoscută și sub denumirea de retinol, este cel mai puternic agent de întinerire utilizat în produsele cosmetice. Astfel, se poate observa o creștere a produselor cosmetice care prezintă această substanță nutritivă ca unul dintre ingredientele active din compoziție. Evident, cel mai popular este serul facial pe bază de retinol – cu concentrație ridicată și cu cele mai puternice efecte.

Ce ar trebui să știți despre retinol? Ce ar trebui să știți despre serul facial pe bază de retinol? Continuați să citiți pentru a afla dacă sunteți familiarizate cu toate beneficiile retinolului și pentru a afla cum se folosește corect în rutina zilnică de îngrijire a pielii.

Ser facial pe bază de retinol

Acesta este unul dintre cele mai populare seruri faciale cu efect anti-îmbătrânire. Conform statisticilor, este serul preferat al femeilor care observă primele semne de îmbătrânite și de pierdere a rezistenței pielii. În mod natural, nu este singura situație în care serul facial pe bază de retinol este util, deoarece poate îmbunătăți, de asemenea, condiția pielii afectate de acnee sau/și decolorare. De fapt, vitamina A poate ajuta oricând tenul începe să prezinte imperfecțiuni – mai ales când este aplicat sub formă de ser cu concentrație ridicată, acesta acționând mai eficient decât o mască de lifting facial. În orice caz, înainte de a decide să vă tratați tenul cu serul facial pe bază de retinol, este recomandat să analizați cu atenție ce este, de fapt, această substanță. 

Retinol: Proprietăți și aplicare în domeniul cosmetic

Popularitatea imensă a serului facial pe bază de retinol nu ar trebui să surprindă pe nimeni. În definitiv, această vitamină este responsabilă pentru îndeplinirea mai multor sarcini importante pentru a menține condiția optimă a organismului – îmbunătățește rezistența organismului la infecții și facilitează reînnoirea celulelor stem. Totuși, cea mai recunoscută este capacitatea de îmbunătățire a condiției pielii.

Ce impact are vitamina A asupra pielii? Această substanță are un rol activ în sinteza proteinelor, crește rata metoabolismului și diviziunea celulară. Cu alte cuvinte, vitamina A acționează acolo unde au loc toate procesele importante de menținere a aspectului sănătos și tânăr al pielii. Folosită cu regularitate în îngrijirea pielii (în special, la nivelul tenului), retinolul oferă numeroase beneficii: exfoliază celulele moarte ale pielii, accelererează procesele de regenerare și stimulează sinteza colagenului și elastinei. Astfel, pielea își recapătă rezistența și netezimea; îmbunătățirea pielii devine vizibilă după doar câteva aplicări ale serului facial pe bază de retinol.

Cel mai bun ser facial pe bază de retinol

Nanoil - Ser facial pe bază de retinol

În ceea ce privește serul facial pe bază de retinol, se recomandă doar utilizarea produselor testate, cu eficiență demonstrată – precum Nanoil Retinol Face Serum. Fără îndoială, acesta este cel mai bun ser facial pe bază de retinol, un elixir de întinerire care permite pielii să-și recapete aspectul tinereasc, rezistența și strălucirea sănătoasă. Acest ser oferă 100% vitamina A și, adițional, un antioxidant puternic (Extract de Rădăcină Boerhavia Diffusa). Care sunt beneficiile utilizării produsului Nanoil Retinol Face Serum?

  • Iluminează zonele decolorate și lasă pielea strălucitoare.
  • Îmbunătățește rezistența, are efect de lifting facial și conferă suplețe.
  • Facilitează procesele naturale de exfoliere ale pielii.
  • Reduce ridurile și îmbunătățește forma feței.
  • Ajută în combaterea acneei.
Află mai multe

Aspecte de reținut la aplicarea retinolului

Atunci când este adăugat într-un ser facial de calitate superioară, retinolul este un ingredient sigur, inofensiv la nivelul pielii. Cu toate acestea, trebuie să reținem că este o substanță foarte puternică care poate sensibiliza pielii – evident, nu este o regulă. Când este posibil ca retinolul să provoace o reacție adversă? De exemplu, când aplicați o cantitate prea mare, fără nicio loțiune de protecție solară, poate provoca disconfort. De aceea, se recomandă utilizarea retinolului înainte de a aplica o cremă cu factor SPF. O idee bună este, de asemenea, adăugarea retinolului în rutina de înfrumusețare de seară și expunerea pielii la o îngrijire intensă în timpul somnului. 

Cum să începeți aplicarea retinolului la nivelul tenului?

Dacă doriți să oferiți pielii o îngrijire adecvată și să eliminați câțiva ani de pe față cu ajutorul serului pe bază de retinol, cumpărarea oricărui produs cosmetic pe bază de vitamina A nu va fi neapărat o idee bună. Așa cum am menționat mai sus, retinolul este o substanță foarte puternică cu care pielea trebuie să se obișnuiască. De aceea, este indicat să începeți tratamentul cu o concentrație redusă de retinol. O idee bună este să adăugați treptat retinolul în rutina regulată de îngrijire a pielii. De exemplu, este recomandat să începeți cu o concentrație de 0.2% și să creșteți ușor concentrația la 1% și chiar la 2%.

Frecvența aplicării serului facial pe bază de retinol și durata tratamentului sunt, de asemenea, importante. Pentru început, încercați să aplicați retinol mai puțin frecvent, de exemplu, o dată pe săptămână și să inludeți treptat această substanță ca element al rutinei zilnice de îngrijire a pielii. Merită, de asemenea, reținut că tratamentul cu vitamina A poate dura aproximativ 6 luni, după care frecvența aplicării retinolului trebuie redusă – cu atât mai mult cu cât, în acest timp, veți observa deja rezultatele dorite.