Creme, măști, seruri, fiole faciale. Ce le diferențiază & care este cea mai bună alegere?

Mergeți la magazin și vă simțiți copleșite de toate aceste produse? Măști, creme, produse hidratante, fiole, seruri… Trebuie să le folosiți pe toate sau să alegeți doar unul? Fiecare dintre aceste produse are un scop și proprietăți diferite. Continuați să citiți pentru a afla cum să alegeți cea mai bună îngrijire pentru pielea dumneavoastră.

Îngrijirea facială este o sarcină dificilă. Pentru a nu o socoti o sarcină împovărătoare și pentru a vă bucura, pur și simplu, de îngrijirea pielii, trebuie să descoperiți câteva instrumente care vă vor ajuta în rutina zilnică de îngrijire a pielii.

Tipuri de produse de îngrijire facială

În ceea ce privește îngrijirea pielii, suntem obișnuite să aplicăm doar un produs hidratant și, poate, o mască facială. În prezent, opțiunile sunt mult mai vaste: în afară de cremele obișnuite (de zi și de noapte) și de măști (tradiționale, sub formă de foaie sau peel-off), există și seruri, fiole, esențe, uleiuri, etc.

Ce produse de îngrijire facială trebuie să alegeți pentru a vă îngriji corespunzător pielea? Descoperiți diferențele dintre creme, măști, seruri și fiole și alegeți produsele care vi se potrivesc cel mai bine.

Ce să alegeți pentru îngrijirea pielii?

1. Crema facială

Crema facială este cel mai popular și cel mai bine vândut produs de îngrijire a tenului. Folosim cremele faciale atât dimineața, cât și seara. Există diferite tipuri de creme – beneficiile acestora (de hidratare, anti-îmbătrânire, iluminare), consistența și compoziția de ingrediente active diferă, dar ce au cremele în comun?

Toate cremele faciale acționează la suprafața pielii – în general, acestea nu pătrund în straturile profunde ale pielii și nu au efecte puternice anti-îmbătrânire sau de reparare și îngrijire. Cremele, în schimb, formează un strat ocluziv de protecție la suprafața pielii care sigilează umiditatea și asigură protecție de ex. împotriva efectelor nocive ale radiațiilor UV (dacă produsul conține uleiuri sau SPF). De aceea, se recomandă aplicarea cremelor faciale după aplicare serului pentru a împiedica îndepărtarea ingredientelor.

2. Masca facială

Masca facială are un efect mai puternic și trebuie aplicată doar o dată sau de două ori pe săptămână, indiferent dacă folosiți un produs gata preparat sau o mască preparată acasă. Care este diferența între o mască și o cremă facială? Ingredientele măștilor faciale pătrund în straturile profude ale pielii și acționează mai intens, prin urmare, o singură aplicare a unei măști bune vă poate oferi mai multe beneficii decât aplicarea regulată a cremei. Și modul de aplicare a unei măști faciale diferă – clătiți, îndepărtați sau dezlipiți întotdeauna masca.

3. Serul facial

Serul facial este câștigătorul de necontestat în rândul produselor de îngrijire a pielii. Popularitatea sa este în creștere și este apreciat pentru efectul său extraordinar de îngrijire a pielii. Puteți opta pentru un ser facial indiferent de tipul pielii, dar rețineți că diferite tipuri de ser tratează diferite probleme de piele – serul pe bază de vitamina C ajută la eliminarea petelor pigmentare, serul pe bază de retinol întinerește pielea, în timp ce serul pe bază de acid hialuronic oferă un nivel maxim de hidratare.

De ce merită să utilizați un ser facial?

  • Serul are cea mai ridicată concentrație de ingrediente, astfel încât fiecare picătură de ser oferă mai multe substanțe nutritive decât o doză de cremă sau mască facială.
  • Are la bază substanțe de cea mai bună calitate care sunt combinate pentru a ajunge cu precizie la sursa problemelor, tratându-le.

Trebuie să rețineți că serul facial trebuie aplicat înainte de cremă sau ulei deoarece ingredientele sale ajung în straturile profunde ale pielii, dar nu creează un strat de protecție la suprafață, prin urmare, veți avea nevoie de protecție suplimentară.

4. Fiole faciale

Fiolele fac parte dintr-o categorie diferită; sunt folosite destul de rar și sunt nepotrivite pentru utilizarea de acsă. Adevărul este că toată lumea poate opta pentru fiole deoarece acestea sunt ca un ser încapsulat în mici recipiente, vizând diferte probleme de piele. Sunt concepute pentru a combate eficient imperfecțiunile pielii, de ex, capilarele sparte, ridurile, hiperpigmentația. Pot întineri și revitaliza pielea cu condiția ca acestea să fie corect selectate, în funcție de nevoile pielii.