Cele mai bune trei hidrolaţi pe care trebuie să le încerci! De ce le iubesc?

Hidrolaţii sunt produse de aromaterapie create prin distilarea plantelor. Acestea îmbină aroma și uleiurile esențiale cu apa, oferind un număr de beneficii pentru orice gospodărie – de la aromaterapie la îngrijirea pielii. Când îţi cumperi hidrolat, trebuie să fii atent la ingrediente şi să-ţi cercetezi bine producătorul pentru că hidrolaţii pot fi diferiţi, în funcţie de tipul de plantă utilizat, tipul de distilare şi calitatea plantei.

Acest articol se adresează tuturor celor care sunt interesați să beneficieze de toate avantajele oferite de hidronire și să încerce cele mai populare tipuri de hidrolați. Sper că vei găsi informațiile de utilizare utile, precum și cea mai bună rețetă pentru tine!

Ce este hidrolatul?

Hidrolaţii sunt extracte din plante obţinute prin distilarea plantelor cu apă sau aburi. Acestea sunt apoi folosite în produsele de îngrijire a pielii și pentru aromaterapie.

După distilare, se obţine o apă cu proprietăți medicale ce conține elemente și compuşi volatili care constau în principal din uleiuri esenţiale, dar și, în funcție de tipul plantei folosit, în alte componente unice.

Beneficiile hidrolatului

Hidrolaţii oferă multe beneficii în produsele de îngrijire a pielii, mai ales că, în comparaţie cu uleiurile esenţiale, oferă un nivel scăzut de alergii.

Hidrolații pot fi folosiţi în multe produse de îngrijire a pielii, precum creme, loţiuni, unguente sau tonice. Au un pH echilibrat și se pot folosi și pentru șamponarea părului sau tratamentele faciale și corpului.

Efectele calmante și calmante ale hidrolatului au un efect pozitiv asupra pielii, ajutând la îmbunătățirea tonusului general al pielii. Acesta este motivul pentru care este folosit frecvent în produsele de îngrijire dermatologică.

În plus, hidrolații sunt consideraţi esenţiali în aromaterapie, oferind un nivel scăzut de alergii și având un miros mai delicat decât uleiurile esenţiale.

Cele mai bune trei hidrolaţi pe care trebuie să le încerci

Florală de trandafir

Distilatul de trandafir este un adevărat remediu pentru pielea uscată și sensibilă, oferind un efect calmant și nutritiv. Pielea devine netedă și catifelată, de aceea este folosit în produsele de îngrijire a pielii faciale și corporale. Uleiurile esențiale din trandafir sunt foarte scumpe. Acest hidrolat oferă toate proprietățile trandafirului, fără costurile suplimentare.

În plus, aroma sa delicată poate fi folosită pentru aromaterapie. Acest hidrolat poate fi folosit în tonice naturale pentru netezirea zonelor sensibile, precum și pentru efectul său de răcorire și calmare pe pielea uscată.

Hidrolat de lavandă

Hidrolatul de lavandă este unul din hidrolaţii preferaţi. Este foarte reconfortant, are proprietăți revoluționare și este extrem de versatil. Acesta conține antioxidanți, uleiuri esențiale, vitamina C și linalol, care au proprietăți antiseptice, cicatrizante și micronutrienţi, toate necesare pentru un ten sănătos.

De asemenea, hidrolatul de lavandă poate fi folosit seara pentru rutina sa înainte de culcare. Aplicat cu o dischetă din vată de bumbac, acest tonic delicat poate fi folosit pentru curățarea și netezirea pielii, astfel încât să se simtă proaspăt și curat.

De asemenea, hidrolatul de lavandă poate fi folosit ca ingredient în produsele de aromaterapie, fiind unul dintre aceleași fitochimicale care se găsesc și în uleiurile esențiale de lavandă.

Hidrolat de mentă

Hidrolatul de mentă este un alt punct de vedere foarte versatil. Acesta are puternice proprietăţi antibacteriene și de curățare a porilor. Are o aromă proaspătă, care poate oferi pe termen scurt o senzaţie de răcorire.

Acesta poate fi folosit în produsele de îngrijire a pielii. Se poate folosi ca tonic și se poate adăuga la loțiuni pentru hidratare și curățare a pielii. De asemenea, se poate folosi ca ingredient în produsele de îngrijire a părului, precum spălările scalpului și revitalizările cu uleiuri.

În plus, hidrolatul de mentă poate fi folosit pentru aromaterapie, în special pentru odihnă, energie și claritate mentală. Aceasta poate fi diffusă în cameră sau inhalată direct din borcan.

De ce le iubesc?

Îmi place să folosesc hidrolaţi deoarece acest moment voi oferă multe beneficii, fără costuri suplimentare. De asemenea, mi se pare că sunt mai sigure decât alte produse, deoarece conțin doar plante