Ajutor pentru pielea cu tendință acneică: Uleiuri naturale pentru un ten impecabil

Este un mit că uleiurile vegetale naturale nu sunt potrivite pentru tenul acneic. Când reușiți să găsiți uleiul potrivit, acesta nu va înrăutăți condiția pielii. De fapt, dacă un ulei natural se potrivește tenului dumneavoastră, vă puteți aștepta ca acesta să combată acneea și să vindece petele post-acneice. Care sunt cele mai potrivite uleiuri naturale pentru tenul cu tendință acneică? Ce ulei de înfrumusețare să alegeți în cazul în care tenul este plin de imperfecțiuni? Uleiurile naturale vor fi tolerate de tenul gras? Aflați răspunsurile mai jos.

Uleiuri naturale pentru ten acneic. Să le aplicăm sau nu?

Uleiurile vegetale sunt cosmetice oferite de Mama Natură. Cu ajutorul acestora, putem combate cu succes aproape toate problemele de piele – trebuie doar să ne asigurăm că uleiul folosit satisface toate nevoie pielii. Cu alte cuvinte, imaginați-vă că alegeți crema facială potrivită – nu folosiți o cremă bogată dacă aveți tenul gras și predispus la acnee. Urmați aceeași regulă și atunci când alegeți un ulei natural.

Din nou, uleiurile naturale pot fi folosite pentru a trata toate tipurile de ten, inclusiv cel gras. Nu vă temeți că această substanță grasă va astupa porii pielii și va agrava acneea. Faceți alegerea potrivită și alegeți un ulei natural din lista de mai jos. Doar astfel puteți avea certitudinea că echilibrul acizilor grași este potrivit pentru tenul cu tendință acneică. Uleiurile cu formulă ușoară și non-deshidratantă sunt ideale pentru tenul dumneavoastră. Folosite cu regularitate, uleiurile naturale îmbunătățesc condiția pielii și elimină acneea.

Uleiuri de EVITAT dacă aveți ten acneic

Există un grup de uleiuri naturale care nu trebuie aplicate la nivelul tenului gras, cu tendință acneică. De fapt, aceste uleiuri sunt ideale pentru tratarea tenului uscat.

 • uleiul de germeni de grâu
 • uleiul de semințe de piersică
 • uleiul de șofrănel
 • uleiul de alune
 • uleiul de palmier
 • uleiul de primulă de seară
 • uleiul de semințe de bumbac

Uleiri de APLICAT dacă aveți ten acneic

Vestea bună este că lista de uleiuri naturale care pot fi aplicate la nivelul tenului cu tendință acneică pentru a preveni inflamațiile nu este scurtă. Doar 3-4 picături masate la nivelul pielii înainte de aplicarea cremei faciale sunt suficiente pentru a îmbunătăți rapid condiția pielii. Dacă aplicați uleiurile sistematic, vă veți bucura în curând de o piele netedă, fără urme de imperfecțiuni. Iată care sunt uleiurile pe care le puteți încerca:

 • uleiul de jojoba
 • uleiul de semințe de zmeură
 • uleiul de cânepă
 • uleiul de tamanu

Toate uleiurile listate mai sus au efecte calmante și antiinflamatorii, ceea ce înseamnă că împiedică multiplicarea bacteriilor responsabile pentru apariția acneei. În plus, uleiul de jojoba, de semințe de zmeură, de cânepă și de tamanu echilibrează sebumul și reduc petele post-acneice.

ULEIUL DE JOJOBA

Uleiul de jojoba este un ulei minunat, caracterizat printr-o compoziție excepțională – include ingrediente chimice care pot fi găsite în sebumul uman. Datorită squalenei, uleiul de jojoba poate regla și reduce semnificativ secreția de sebum. Acesta este un ulei incredibil de ușor și bine asborbit. Un aspect interesant este că uleiul de jojoba este, de fapt, o ceară lichidă. Totuși, această substanță naturală, clasificată drept ulei, ajută la combaterea acneei, indiferent de problemele care afectează tenul tânăr sau matur.

ULEIUL DE SEMINȚE DE ZMEURĂ

Acesta este unul dintre uleiurile iconice care pe lângă proprietățile anti-acneice, poate, de asemenea, întineri pielea. În plus, uleiul de semințe de zmeură este cunoscut pentru proprietățile sale de protecție a pielii împotriva razelor UV. Numeroși dermatologi îl recomandă pacienților pentru tratarea pielii atunci când aceștia nu doresc să folosească medicamente obișnuite. De fapt, acest ulei este, de asemenea, potrivit pentru tratarea pielii problematice întrucât echilibrează sebumul, previne apariția punctelor negre, calmează inflamațiile și consolidează bariera lipidică a pielii. Cu o capacitate ridicată de absorbție, uleiul de semințe de zmeură poate fi folosit fără ezitări în rutina de înfrumusețare de dimineață; poate fi utilizat ca bază de machiaj.

ULEIUL DE CÂNEPĂ

Uleiul de cânepă este cunoscut drept cea mai bună substanță naturală pentru hidratarea și regenerarea pielii. Datorită proprietăților sale puternice de vindecare, uleiul de cânepă pare a fi perfect potrivit pentru pielea problematică. Aparține grupului de uleiuri non-deshidratante, ceea ce înseamnă că oferă toate beneficiile unui ulei natural, fără a lăsă pielea uleioasă. Uleiul de cânepă tratează inflamațiile, este antiseptic, ajută la regenerarea rapidă a pielii și elimină acneea.

ULEIUL DE TAMANU

Uleiul de tamanu oferă un tratament complet natural de îmbunătățire a condiției pielii. Acest ulei este biocompatibil cu tenul gras, predispus la acnee, de aceea poate trata atât de bine imperfecțiunile pielii. Uleiul de tamanu, spre deosebire de uleiurile menționate mai sus, trebuie aplicat topical, doar pe zonele acneice. Acționează rapid și eficient, atenuând petele post-acneice. În plus, această substanță naturală are proprietăți puternice antibacteriene și antiinflamatorii. Precum celelalte uleiuri, uleiul de tamanu echilibrează secreția de sebum, accelerând procesele de vindecare ale pielii, reducând punctele negre și eliberând porii pielii.